Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Vogelkijkdag Vogelasiel Bergen
Vogelkijkdag Vogelasiel Bergen

Regio

Vogelkijkdag

Op 30 december 2023 viert Vogelasiel Bergen zijn 25-jarig jubileum met een Vogelkijkdag op de Maas. Natuurliefhebbers kunnen genieten van een unieke vogelobservatie-ervaring, vertrekkend om 9.30 uur vanaf de steiger bij het bezoekerscentrum “De Maasduinen”.

Op zaterdag 30 december 2023 viert Vogelasiel Bergen een opmerkelijke mijlpaal: het 25-jarig bestaan van hun toewijding aan de bescherming en rehabilitatie van vogels in nood. Ter ere van dit jubileum organiseert de stichting een unieke Vogelkijkdag op de Maas. Natuurliefhebbers krijgen de kans om de prachtige vogelwereld van dichtbij te ervaren.

 

Vogelavontuur op de Maas

 

De jubileumviering begint om 9.30 uur, wanneer een speciale boot vanaf de steiger bij het pomphuis van het bezoekerscentrum De Maasduinen vertrekt. Deelnemers hebben de gelegenheid om onder begeleiding van deskundige gidsen van het Vogelasiel Bergen en IVN een onvergetelijke vogelobservatie-ervaring te beleven. De tocht, die tot 12:00 uur duurt, belooft een reis langs de schilderachtige Maas met tal van vogelsoorten die de aandacht trekken.

 

Vogelkijkdag

 

Om deel te nemen aan deze bijzondere Vogelkijkdag, kunnen geïnteresseerden zich vóór 20 december 2023 opgeven door de kosten over te maken naar NL94 RABO 0101808690, ten name van Stichting Vogelasiel Bergen. Het aantal personen moet bij de aanmelding worden vermeld. Er is plaats voor maximaal 100 deelnemers, dus wie het eerst komt, het eerst maalt.

 

De kosten voor deelname bedragen € 10,- voor volwassenen en € 7,50 voor kinderen, inclusief een consumptie met een oliebol. Deelnemers wordt geadviseerd een verrekijker of vogelgids mee te nemen. Let op, op de boot is een beperkt aantal uitleenexemplaren beschikbaar.

 

De boot vertrekt vanaf de steiger bij het pomphuis van het bezoekerscentrum De Maasduinen. Parkeergelegenheid is beschikbaar bij Bosbrasserie de Sluis op Bosserheide 3e te Well. De boot keert rond 12:00 uur terug naar het startpunt, waarna de jubileumviering wordt afgesloten.

 

Voor meer informatie en aanmelding, kunnen geïnteresseerden terecht op de officiële website van Vogelasiel Bergen.

 

Deze Vogelkijkdag belooft een boeiend evenement te worden voor iedereen die de pracht van de natuur wil ontdekken. Het samenkomen van natuur, kennis en enthousiasme op de Maas zorgt voor een unieke ervaring die de moeite waard is om bij te wonen.

 

Verwant

Regio

Het Nederlands kampioenschap Maasheggenvlechten staat weer voor de deur, en het belooft een knotsgek spektakel te worden! Op 10 maart 2024 gaan de groenste...

Gennep

Op Paaszaterdag 30 maart vindt in Gennep de jaarlijkse Norbertus Wandeltocht plaats, georganiseerd door Stichting Vrienden van Norbertus. Het evenement heeft tot doel fondsen...

Gennep

Op 5 februari 2024 staat de gemeente Gennep in het teken van een cruciale bijeenkomst met de gemeenteraad, waarbij de gebiedsontwikkeling van Maaskemp centraal...

Haven Heijen

De Heijense buurt Diekendaal betwist gemeente Gennep over de bouw van een omstreden fabriek, waarbij de hoogte van de schoorsteenpijp centraal staat. De zaak...