Agenda
Volg ons
Couldn't connect with Twitter
Shared Space
 

Voldoening en een glimlach van de mensen

Zes jaar geleden meldde Dinie van Raaij zich als vrijwilliger bij De Schittering in Haps. Ze was net met pensioen en wilde niet thuis zitten. Ervaring met een zorgcentrum had ze wel, aangezien ze vaak had meegeholpen in het zorgcentrum in Oss waar haar moeder veertien jaar heeft gewoond. Daarvoor had ze al 23 jaar voor haar ouders gezorgd.

 

 

Elke maandag en dinsdag help ik de bewoners met het ontbijt. De een wil een boterham zonder korstjes, de ander wil ‘m gesneden of wil de boterham zelf smeren. Helpende handen zijn daarbij altijd welkom.

 

 

Op maandagochtend na het ontbijt komt de zoon van een bewoner met zijn gitaar en dan gaan we zingen. Bewoners van andere afdelingen doen ook mee. Er liggen boeken met liedjes van vroeger, die de mensen vaak nog heel goed kennen. Een bewoner komt ook met zijn tombola’s en dan maken we het gezellig. We sluiten altijd af met het lied…

 

 

Koffie, koffie, lekker bakkie koffie

 

 

Als het mooi weer is gaan we wandelen met een aantal vrijwilligers, heerlijk is dat. Na de lunch ga ik weer naar huis. En op zaterdagavond ga ik met een bewoner naar de kerk. Hij houdt van muziek en ik zing in het koor.

 

 

Wat ik het allerleukste vind aan dit werk? De voldoening en een glimlach van de mensen. Dat je weet dat ze het heel fijn vinden dat je er bent en dat je iets voor hen kunt betekenen.

 

 

Ook interesse?
Lijkt het u ook leuk om als vrijwilliger te werken in een zorgcentrum? Dan kunt u op verschillende locaties terecht. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Jeanette Langen, coördinator informele zorg, tel. 0485-846610 / 06-12650512 of mail naar j.langen@pantein.nl.

 

 

Reacties