Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Regio

Voorjaarswandeling: April doet wat hij wil!

Excursie Stichting het Limburgs Landschap

 

 

De natuurgebieden van Het Limburgs Landschap zijn allemaal opengesteld voor wandelaars. Om bezoekers de bijzondere plekken te laten zien, worden er ook excursies georganiseerd.

 

 

Zo vindt er op woensdagmiddag 11 april weer een excursie plaats met speciale aandacht voor ontluikend groen en voorjaarsbloeiers. De excursie start om 13.30 uur vanaf Infocentrum Groote Heide aan de Hinsbeckerweg 55 in Venlo. De excursie is gratis en duurt circa 2 uur. Denk aan stevig schoeisel.

 

 

Genieten van de lente!

 

 

Het voorjaar is begonnen en de natuur ontwaakt uit een korte winterslaap. Bomen en struiken staan in de knop en de voorjaarsbloeier schieten uit de grond. De katjes van de wilgen barsten open en de sleedoorn en het krentenboompje laten snel hun prachtige bloesem zien.

 

 

Het maartsviooltje en het speenkruid zijn met hun felgele kleur markant aanwezig in het landschap. De bloei is nodig voor de zaadvorming en zorgt daardoor voor de instandhouding van diverse plantensoorten.

 

 

De eerste hommelkoningin gaat meteen op zoek naar voedsel en zoekt na enkele weken een geschikte plaats om haar eitjes te leggen. Ook de vogels kwetteren er weer uitbundig op los.

 

 

Kortom, het voorjaar gaat weer stevig van start. Kom na afloop ook een bezoek brengen aan de tentoonstelling in het Infocentrum.

 

 

Foto: Nelly Schouenberg

 

 

Verwant

Regio

De presentatie van de Limburgse 100 op L1 Radio is altijd een feestelijke gebeurtenis. Het is een dag vol nostalgie, vreugde en trots, waarbij...

Regio

De amfibieën trek is begonnen, lentebloemen staan in volle bloei en vogels maken zich klaar voor het broedseizoen. De toegenomen activiteit en publieke interesse...

Gennep

Honderden motorrijders zullen op 15 april bijdragen aan de 14e editie van de Peringatan Ride Out in Nederland. De route zal dit jaar van...

Gennep

De huizenmarkt in Noord-Limburg heeft in het laatste kwartaal van 2022 een daling van verkoopprijzen laten zien, zoals gemeld door de Nederlandse Vereniging van...