Agenda
Volg ons
Shared Space
 

Vrouwvriendelijke kijkoperatie in de baarmoeder

In Maasziekenhuis Pantein worden kijkoperaties in de baarmoeder sinds kort met een speciale vrouwvriendelijke techniek uitgevoerd. Vrouwen voelen geen pijn en kunnen binnen twee uur al naar huis.

 

 

Met de nieuwe techniek verwijderen de gynaecologen weefsel uit de baarmoeder, bijvoorbeeld poliepen of andere afwijkingen. De techniek is speciaal ontworpen om de baarmoederwand te beschermen. Voor kleine ingrepen, zoals kijkonderzoek in de baarmoeder en direct verwijderen van poliepen, vleesbomen, verklevingen of zwangerschapsresten, hoeven vrouwen niet meer onder narcose en naar de OK. Deze kunnen voortaan poliklinisch en met de mogelijkheid van een roesje worden verwijderd. Een ingreep duurt meestal maar tussen de 10 en 20 minuten.

 

 

Kijkoperaties

 

 

Deze behandeltechniek heeft voor vrouwen grote voordelen,

 

 

vertelt gynaecoloog Esther Haagen.

 

 

De apparatuur kan gemakkelijk worden ingebracht. Dat maakt de procedure vrouwvriendelijk en weinig pijnlijk. Ook gaat de behandeling sneller en worden betere resultaten bereikt. We hebben de afgelopen periode al meerdere vrouwen succesvol op deze manier geholpen. Geen van de vrouwen heeft iets van de ingreep gevoeld, dat is ontzettend fijn. Wij zijn blij dat wij deze behandeling in ons ziekenhuis kunnen aanbieden.

 

 

Voor de behandeling is een verwijzing nodig van de huisarts.

 

 

Foto: gynaecologen Esther Haagen en Sander de Wit

 

 

Reacties