Agenda
Volg ons
Couldn't connect with Twitter
Shared Space
 

Wandelen van Steyl naar stuw

Excursie Stichting het Limburgs Landschap

 

 

De natuurgebieden van Het Limburgs Landschap zijn allemaal opengesteld voor wandelaars. Om bezoekers de bijzondere plekken te laten zien, worden er ook excursies georganiseerd.

 

 

Zo vindt er op woensdag 30 mei weer een excursie plaats met speciale aandacht voor de Maascorridor. De excursie start om 13.30 uur vanaf Het Veerhuis bij het veer in Steyl. De excursie is gratis en duurt circa 2 uur. Aanmelden is niet nodig. Denk aan stevig schoeisel.

 

 

Natuur op de oevers van de Maas is zeldzaam. Allerlei ingrepen hebben de rivier in Noord-Limburg langzaam maar zeker veranderd in een scheepvaartkanaal. Met het project Maascorridor is inmiddels op vele plaatsen langs de Maas natuur gerealiseerd. Tegelijkertijd is dit een goede manier om hoogwaterproblematiek aan te pakken. Door de rivier meer ruimte te geven, kunnen de Maasoevers veranderen in een afwisselend en langgerekt lint van moerassen, geulen, bloemrijke graslanden, ruigten en ooibos. Tijdens de wandeling van Steyl naar de stuw zullen de Maascorridorgidsen meer vertellen over dit bijzondere natuurgebied.

 

 

Foto: Heinz Schmetz

 

 

Reacties