Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Maas en Vilt Mars
Maas en Vilt Mars

Gennep

Wandelfestijn Maas en Vilt Mars

De Maas en Vilt Mars is een wandeltocht op 30 juni. Je kunt kiezen uit afstanden van 5 tot 50 km en starttijden variëren. De route biedt prachtige natuur, culturele bezienswaardigheden en historische hoogtepunten. Kijk voor meer informatie op Gennep.News.

Zondag 30 juni is het weer zover: de Maas en Vilt Mars! Deze wandeling is perfect als oefening voor de 4-daagse in Nijmegen. De tocht voert je door de prachtige Maasheggen en de omgeving van Oeffelt, St. Agatha, Beugen en Gennep. Café Die 2 is de start- en finishlocatie. Hier kun je kiezen uit verschillende afstanden en starttijden. De afstanden variëren van 5 tot 50 km.

 

Maas en Vilt Mars

 

Vroege vogels kunnen al vanaf 06.00 uur starten voor de langere wandeltochten van 25, 30, 40 en 50 km. Dit kan tot 09.00 uur. Voor de kortere afstanden van 5, 10, 15 en 20 km kun je starten vanaf 08.00 uur, tot 12.00 uur. Betalen kan contant of met pin. Onderweg zijn er pauzeplekken waar je koffie en iets te eten kunt krijgen.

 

Pijlen

 

Verdwalen wordt lastig, want alle routes zijn duidelijk uitgezet met pijlen. Je krijgt ook een volledig uitgestippelde routebeschrijving mee. Inschrijven hoeft niet van tevoren, dat kan op de dag zelf bij de inschrijftafel.

 

De tocht leidt je door een afwisselend landschap, zoveel mogelijk over onverharde paden. Je loopt door natuurgebied De Maasheggen, dat op de erfgoedlijst van UNESCO staat. De 50 km route gaat zelfs een stukje door Duitsland. Er is volop natuurschoon te bewonderen.

 

De tocht biedt een fascinerende mix van landschappen en culturele bezienswaardigheden. Terwijl je door het gebied rondom Oeffelt reist, word je omringd door prachtige natuurlijke schoonheid. Een van de hoogtepunten is de pittoreske Niers. Dit kabbelende water en de weelderige groene oevers betoveren je.

 

Genneperhuis

 

Bij het Genneperhuis kun je genieten van een adembenemend panorama over de Maas. Dit vind je op de 50 km route. Hier kun je je even terugtrekken uit de drukte en genieten van de rust en sereniteit van de natuur. Het is een perfecte plek om te ontspannen en te reflecteren.

 

Duitsland

 

Terwijl je de grens oversteekt naar Duitsland, kom je langs de Viller Mühle. Dit is een historische molen waar je oude Duitse attributen kunt bewonderen. Deze zijn zelfs gebruikt in Duitse films. Dit geeft je een interessant inzicht in de lokale cultuur en geschiedenis.

 

Duits Lijntje

 

Een ander hoogtepunt van de tocht is het Duits lijntje. Dit is een voormalig treintraject dat vroeger de snelste verbinding was tussen Berlijn en Londen. Dit historische spoorwegstelsel trok hoogwaardigheidsbekleders aan zoals de Russische tsaar en de Duitse keizer. Dit biedt een uniek perspectief op de Europese treingeschiedenis.

 

Kortom, deze tocht door het gebied rondom Oeffelt en Gennep is een geweldige manier om de natuurlijke schoonheid, culturele erfgoed en historische betekenis van de regio te ervaren. Of je nu geïnteresseerd bent in prachtige landschappen, oude molens of historische treinroutes, deze tocht biedt voor elk wat wils. Vergeet niet je camera mee te nemen om de onvergetelijke momenten vast te leggen!

 

Verwant

Gemeente Gennep

Het onderzoek van Lexnova en MKB-Nederland toont aan dat Gennep voldoende scoort op MKB-vriendelijkheid, maar er is ruimte voor verbetering. De gemeente heeft een...

Gennep

Een historisch pand in de Brugstraat, waar ooit textielzaak Supertex zat, is getransformeerd tot een modern appartementencomplex. Schepers Inc. heeft de ontwikkeling en verhuur...

Sport

Kaate Mulders en Sam van Keulen schitteren op het EK U18 in Slowakije. Kaate presteert uitstekend op zowel de 1500 als de 3000 meter....

Gemeente Gennep

Blauwtong is teruggekeerd in de gemeente Gennep, met drie meldingen van besmettingen in Milsbeek, Ottersum en Heijen. Schapenboeren en dierenartsen maken zich grote zorgen...