Agenda
Volg ons
Couldn't connect with Twitter
Shared Space
 

Wandeling Zwart Water

Excursie Limburgs Landschap

 

 

De natuurgebieden van Het Limburgs Landschap zijn allemaal opengesteld voor wandelaars. Om bezoekers de bijzondere plekken te laten zien, worden er ook excursies georganiseerd. Zo vindt er op woensdag 6 juni een excursie plaats in het natuurgebied Zwart Water ten noorden van Venlo. De excursie start om 13.30 uur vanaf de parkeerplaats met infobord van Het Limburgs Landschap aan de Schandeloselaan in Venlo. De excursie is gratis en duurt circa 2,5 uur. Stevig schoeisel is aan te bevelen.

 

 

Nationaal Park De Maasduinen is een samenwerkingsverband van streekbewoners, IVN Limburg, de gemeentes Bergen en Gennep, Staatsbosbeheer en Stichting het Limburgs Landschap. Om het publiek van de rijkdom aan natuur in de Maasduinen te laten genieten, zijn er overal wandelroutes uitgezet en worden er ook publieksactiviteiten georganiseerd. Het hele jaar door zijn er afwisselende excursies.

 

 

Wie kent er niet het mooie natuurgebied rond de Venkoelen genaamd het Zwart Water. De Venkoelen is een open plas in een oude Maasmeander. Kenmerkend voor dit gebied is de afwisseling van droge en natte bosgebieden, graslanden en restanten van heidevelden. Doch onder veel natuurliefhebbers zal het oude stadsbos, de zandduinen en bijbehorende moerasgebieden misschien niet bekend staan als uitstekend wandelgebied.

 

 

De gidsen laten de wandelaars met de grote variatie van het landschap kennismaken. De tocht gaat door het oude stadsbos, langs maasduinen, plassen en drinkpoelen.

 

 

Met een beetje geluk bloeit de klaverzuring al, die een wit tapijt vormt onder de vele douglassparren.

 

 

Foto: Stichting het Limburgs Landschap, Henk Heijligers

 

 

Reacties