Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

weekendje weg bij de boer

Regio

Winactie: weekendje weg bij de boer

In verband met de coronamaatregelen hebben boeren en tuinders met een groepsaccommodatie hun deuren ruim een jaar gesloten moeten houden. Inmiddels zijn de groepsaccommodaties bij de boer weer geopend. Om dat te vieren verloten LTO Nederland, LLTB, ZLTO en LTO Noord een weekendje weg bij de boer voor tien personen. Meer info op Gennep.News.

In verband met de coronamaatregelen hebben boeren en tuinders met een groepsaccommodatie hun deuren ruim een jaar gesloten moeten houden. Inmiddels zijn de groepsaccommodaties bij de boer gelukkig weer geopend. Om dat te vieren, en om agrarische groepsaccommodaties onder de aandacht te brengen, verloten LTO Nederland, LLTB, ZLTO en LTO Noord een weekendje weg bij de boer voor tien personen.

 

 

Het afgelopen jaar was een zwaar jaar voor boerderijen met groepsaccommodatie: vanaf maart 2020 tot aan juni 2021 hebben de reserveringen voor groepsaccommodaties nagenoeg stilgelegen.

 

 

‘Veel agrariërs zijn afgelopen jaren gestart met alternatieve bronnen van inkomsten. We zagen in de bredere verblijfsrecreatie tussen 2013 en 2018 bijna een verdubbeling. Daaronder vallen ook de steeds populairdere groepsaccommodaties. Helaas geldt voor deze ondernemers dat zij maanden aan inkomsten zijn misgelopen, door de verplichte sluiting vanwege de coronamaatregelen. Hopelijk mogen zij de komende tijd weer vele gasten ontvangen. We moedigen dan ook iedereen aan om bij het boeken van een weekendje weg te denken aan de groepsaccommodaties bij de boer’, aldus Linda de Groot, bestuurder van de LTO-vakgroep Multifunctionele Landbouw.

 

 

Winactie: weekendje weg bij de boer

 

 

Inmiddels laten de coronamaatregelen weer toe om met de hele familie, de vriendengroep, het voetbalteam, de klas of met samengestelde gezinnen een weekendje weg te vieren En wat is er nou leuker dan met z’n allen te overnachten in een groepsaccommodatie bij de boer?

 

 

De prijswinnende inzending wint een weekendje weg voor tien personen op een buitengewone locatie bij de boer. Slapen in een ballonmand bij Pergama Landjuweel in de tuin van Brabant in Haaren. Klik hier voor meer informatie over de winactie.

 

 

Agrarische groepsaccommodaties in Nederland

 

Inmiddels telt Nederland ruim 400 agrarische groepsaccommodaties. Van een vakantieboerderij tot een trekkershut of een pipowagen. In 2018 werd de totale omzet van agrarische groepsaccommodaties geschat op 54 miljoen euro. Daaruit blijkt dat deze tak voor veel boeren en tuinders een serieus onderdeel van hun bedrijfsmodel is. Vanaf de uitbraak van de coronacrisis in Nederland tot aan de versoepelingen in juni 2021 is de omzet door het uitblijven van boekingen nagenoeg nihil geweest.

 

 

Verwant