Agenda
Volg ons
Shared Space
 

Facebook

Gennep News

Gennep.News bestaat ruim een jaar, waarschijnlijk ken je ons al! Via Facebook, Instagram, Twitter en YouTube is Gennep.News uitgegroeid tot een platform met veel volgers. Dit zijn pas onze eerste stappen. Onze activiteiten worden continue uitgebreid, en de website www.Gennep.News is het jongste voorbeeld daarvan. Blijf ons daarom volgen om altijd op de hoogte te zijn!
Gennep News
Gennep News heeft een bericht gedeeld.zondag, januari 26th, 2020 at 9:17pm
Onthulling Lichtmonument Gennep.

Vanavond werd in Gennep het Lichtmonument ter herdenking van de Holocaust in Gennep onthuld.

Na het openingswoord van waarnemend burgemeester van Beek deelde wethouder Lucassen samen met Jill en Marion 22 stenen uit aan aanwezige Gennepenaren, die deze vervolgens op het Lichtmonument legden in de joodse traditie van het leggen van stenen. Daarna werd het monument ontstoken.

Vervolgens vertelde Harrie-Jan Metselaars het verhaal van de Gennepse Joden en daarmee dus het verhaal van de Holocaust in Gennep.

Tenslotte nodigde de burgemeester de aanwezigen uit voor koffie/thee in de Kenniskeuken en om de tentoonstelling daar te bekijken. Ook kregen alle aanwezigen een exemplaar van het boekje over de holocaust in Gennep en een flyer over de Gennepse struikelstenen.

#holocaust #Gennep #struikelstenen #lichtmonument #Monarch #EllenHoffmannplein #Joden
Gennep News
Gennep News heeft een link gedeeld — NPO Zapp in Gennep (gemeente).zondag, januari 26th, 2020 at 9:08pm
Caspar (10) heeft lang haar en wordt regelmatig voor een meisje aangezien. Caspar is bang dat zijn vrienden zich daardoor voor hem schamen. Moet hij dat met hen delen? Of vinden ze het gezeur? Een panel van twaalf kinderen denkt mee met Caspars dilemma en geeft hem advies. Het panel is behoorlijk ve...
Gennep News
Gennep News is in Heijen, Limburg, Netherlands.zondag, januari 26th, 2020 at 5:30am
Explosief uit Tweede Wereldoorlog tot ontploffen gebracht in Heijen
Gennep News
Gennep News heeft een bericht gedeeld.zaterdag, januari 25th, 2020 at 11:07pm
Diepenkikkers Prins 2020: ROB D’N URSTE
(Rob Groenen)

Het Prinsenbal van de Diepenkikkers was weer een fantastisch spektakel. In een bomvol Trefpunt werd eerst afscheid genomen van twee gerenommeerde raadsleden, Peter Derks die 39 jaar raadslid is geweest en van John Noij, die bijna 34 jaar lid is geweest, waarvan grotendeels als Vorst van de Diepenkikkers!

Hierna werd Prins Luuk d’n Urste door het bestuur van de ex- prinsen ontdaan van zijn cape, steek en andere prinselijke waardigheden. Hij bedankte de Milsbeekse gemeenschap en iedereen die hem het afgelopen jaar geweldig heeft gesteund.

De uitkomst van de nieuwe Prins kon beginnen… De bouwcommissie van de Diepenkikkers had er ook dit jaar, samen met de ex-prinsen weer een mooie en muzikale show van gemaakt. Met als thema, hoe kan het ook anders, de LOB van Gennep. Nadat herkenbare Milsbeekse gebouwen en monumenten onder water liepen, verscheen daar een reusachtige Ark van Noah. Alle verenigingen, stichtingen en andere Milsbeekse gezelschappen kregen een plekje op de Ark, om zo uit het gevaar van het wassende water te blijven. De ex-prinsen zorgden met hun sublieme acteertalent dat de iedereen uit de zaal met spanning aan het podium gekluisterd zat. Plots verschenen eerst Tom Koster en Ties Ehren die door de Diepenkikkers aan boord werden gehesen. Zij zijn vanaf dit jaar nieuw raadslid bij de Diepenkikkers. De muziek werd luider en het ritme zweepte de zaal op tot.... De poort van de Ark open ging en..BAMMMM….. Daar verscheen de 62e prins carnaval van de Diepenkikkers: Prins Rob d’n Urste, Rob Groenen!

In het dagelijks leven is Rob hovenier bij Janko Horsten in Middelaar en is hij lid van onze 'eigen' Hofkapel de Suukerruuve! Rob is de zoon van ex-Prins René d'n Urste in 1982 en kleinzoon van ex-Prins Jan d’n Twedde in 1964. Een unicum voor de Diepenkikkers! Nog nooit eerder werd een derde generatie Prins in het Diepenkikkersrijk! De zaal ontplofte werkelijk en de vloer stond snel vol. Met als grote middelpunt Prins Rob d'n Urste, samen met zijn vriendin Monique en zijn eigen kapel de Suukerruuve natuurlijk! De topformatie ‘De Heeren Van’ maakte er een fantastische avond van!! Wat een enthousiasme, geweldig! Dat belooft nog wat tijdens de komende carnaval!!

Tijdens de receptie op zondag 9 februari vanaf 11.11 uur in het Trefpunt kunt u Prins Rob d’n Urste komen feliciteren.

Alaaf,
D’n Nuchtere
Gennep News
Gennep News heeft een bericht gedeeld.zaterdag, januari 25th, 2020 at 7:12pm
Gennepse bevrijders geëerd in Museum Het Petershuis

De gemeente Gennep werd 75 jaar geleden bevrijd van de Duitse overheersers. Uit waardering voor de bevrijders heeft Stichting Veritable een expositie samengesteld waarin veteranen die de afgelopen decennia Gennep hebben bezocht, nogmaals in herinnering worden gebracht. Deze thema-expositie ‘ONZE BEVRIJDERS IN BEELD’ is van zondag 2 februari tot en met zondag 8 maart 2020 te zien in Museum Het Petershuis. Waarnemend burgemeester Willibrord van Beek verricht zaterdag 1 februari om 15.00 uur de officiële opening.

De gemeente Gennep werd op 11 en 12 februari 1945 bevrijd tijdens de Operatie Veritable, ook bekend als de Slag om het Reichswald. Deze grootscheepse militaire operatie van de Britse 21e Legergroep stond onder leiding van veldmaarschalk Bernard Montgomery. Het was de noordelijke helft van een tangbeweging om het gebied tussen de Roer en de Rijn te bevrijden. De operatie vond plaats tussen 8 februari en 11 maart 1945. De geallieerden verloren hierbij 23.000 manschappen. De Duitsers hadden 38.000 doden en gewonden te betreuren en er werden nog eens 52.000 Duitsers krijgsgevangen gemaakt.

De bloedige strijd in en rond het geëvacueerde Gennep is na de oorlog diverse malen herdacht in aanwezigheid van veteranen die deel uitmaakten van deze troepenmacht. Ook tijdens de herdenking van 75 jaar vrijheid, in het weekend van 15 en 16 februari, zullen enkelen van hen de plechtigheden in Gennep bijwonen.

Museum Het Petershuis, Niersstraat 2 in Gennep. Openingstijden: van woensdag tot en met zondag van 13.30 tot 16.30 uur; tijdens het carnavalsweekend (22 en 23 februari) gesloten. De toegang is vrij. Meer informatie op www.museumhetpetershuis.nl en www.liefdevoorlimburg.nl

Gemeente Gennep Museum Het Petershuis Andries Knevel Liefde voor Limburg Han van Arensbergen Frank van Duin Gennep News Maasland Radio Maasduinencentraal