Agenda
Volg ons
Couldn't connect with Twitter
Shared Space
 

Achates deelt de punten

In de 2e competitiewedstrijd was eerste keeper Sjoerd Peeters nog niet van de partij. Henke Heldens was vandaag zijn vervanger. Ook de eerste DSV keeper, Rens van Tienen, moest in de warming-up met een handblessure afhaken. Roel Sommers was aan hun zijde de vervanger.

 

 

Door: Jan Broekman

 

 

Achates kende een flitsende start met al in de 1e minuut een lage voorzet van de rechterflank door Taleb Sarkouk, die door Siem Loeffen door de benen van een verdediger wordt binnengeschoten (1-0). In de 4e minuut mag achtereenvolgens Taleb Sarkouk en Siem Loeffen een corner van rechts nemen en beide keren kopt Bob Bindels goed in, maar waarbij de tweede ook doeltreffend is (2-0).

 

 

Aan DSV zijde is spits Luuk Ruhl steeds dreigend, maar niet gelukkig c.q. koelbloedig in de afwerking. In de 10e minuut schiet Rens Peters, op een goed teruggelegde bal, net naast. Samen met Ruhl stichten zij regelmatig gevaar, maar vooralsnog is Henke Heldens steeds attent en ook is de paal een sta in de weg.

 

 

Aan Achates zijde wordt een doelpunt van Lekatompessy, door de goed leidende scheidsrechter Lenssen, wegens buitenspel afgekeurd. Na een halfuur schiet dezelfde speler, na een mooie aanval over veel schijven, echter jammerlijk naast. Ook Teun Lemmen weet in kansrijke positie alleen het zijnet te vinden. Het laatste kwartier voor de pauze zakt DSV wat weg en Achates bereikt met de 2-0 de pauze.

 

 

In de eerst minuut na de theepauze ziet keeper Heldens er niet goed uit bij een hoge voorzet, maar gelukkig laat DSV van dichtbij een riante kans liggen. In de 49e minuut schiet Ruhl vrij voor de uitkomende keeper Heldens over het verlaten doel. In de 52e minuut gaat het toch mis als Lars Veldpaus drie Achates spelers uitspeelt en vervolgens door Sarkouk wordt aangetikt binnen het strafschopgebied. De penalty wordt door Veldpaus zelf hard in de rechterhoek ingeschoten(2-1).

 

 

De druk op de Achatesveste groeit en Achates moet terug. Spits Ruhl wordt na ruim een uur diep gestuurd, waarbij hij keeper Heldens omspeelt, maar zijn inzet gaat via de buitenkant van de paal naast. In de 67e minuut kan Kai Bicentini de wedstrijd beslissen, maar hij schiet de strakke voorzet van Teun Lemmen hard op de paal. Achates gebruikt alle wissels omdat bij een aantal spelers de krachten wegvloeien. In de 85 e minuut staat de ijverige spits Ruhl toch op de goede plaats, als enkele Achates verdedigers op rechts niet adequaat ingrijpen bij een scrimmage voor de goal en hij van dichtbij de 2-2 op het scorebord brengt.

 

 

Uiteindelijk is een gelijkspel een terechte uitslag, maar niettemin zuur als de gelijkmaker vijf minuten voor het reguliere einde valt. Zondag 7 oktober gaat Achates op bezoek bij SV Milsbeek, aanvang 14.30 uur.

 

 

Karakteristieken:

 

 

Opstelling Achates:
Henke Heldens, Jerral Taihuttu(80/Jop Loeffen), Bob Bindels, Yanick Cillessen, Guus Vervoort , Siem Loeffen, Giel Loeffen, Taleb Sarkouk(78/Jelle Hendriks ), Jeroey Lekatompessy(65/Tim van Cromvoirt), Kai Bicentini en Teun Lemmen.

Doelpunten:
1. Siem Loeffen 1-0
5. Bob Bindels 2-0
52. Lars Veldpaus 2-1
85. Luuk Ruhl 2-2

Scheidsrechter: dhr. Koen Lenssen

 

 

Reacties

Deel Bericht