Agenda
Volg ons
Shared Space
 

Achates moeizaam langs HBV Beers

Hopelijk breekt met de ingang van deze wintertijd niet de winterslaap aan bij Achates. Want het voetbal was zondagmiddag, behoudens het eerste halfuur, van een matig niveau.

 

 

Door: Jan Broekman

 

 

Achates was sterker in de eerste fase met veel corners, waarbij eenmaal Bob Bindels zijn kopbal zag gekeerd door keeper Roy Toonders. Even later doet Jean-Paul ten Haaf te weinig, als hij oog in oog komt met de Beerse keeper. In de 14 e minuut gaat de snelle vleugelverdediger Jerral Taihuttu op rechts goed door en zijn voorzet wordt perfect binnen geschoven door spits Teun Lemmen (1-0).

 

 

Vooral over rechts komt het gevaar van de roodwitten, maar de afwerking is vaak te gehaast, waarbij onder andere Jeroey Lekatompessy een bijna niet missen kans naast tikt. In de 22e minuut gaat een vrije trap van HBV via de vingertoppen van Sjoerd Peeters en de lat over. Teun Vervoort onderschept in de 32e minuut een HBV aanval, maar de eindpass is te onnauwkeurig voor Teun Lemmen om voldoende richting te kunnen geven.

 

 

De lange spits Daan Klievink kopt in de 36e minuut, op een goede voorzet van links, net naast. Een minuut later kopt de boomlange Lowie Schepers op de lat, waarna keeper Peeters verder gevaar voorkomt. In de 45e minuut gaat Damien Matulessy in de fout, maar Ralph Reinders schiet ver over het lege Achates doel.

 

 

Gelukkig ontbreekt bij HBV vandaag ook aan scherpte in het doelgebied van Achates.

 

 

De tweede helft laat een zelfde beeld zien aan Achates zijde. Openingen worden wel gecreëerd, maar de eindpass komt zelden aan. In de 5 e minuut wordt Jeroey Lekatompessy net buiten de zestien door keeper Toonders hard onderuit gehaald. De keeper komt met geel goed weg en de vrije trap voor Achates smoort in de muur. Even later komt Sjoerd Peeters onnodig uit de goal en de door Daan Klievink langs hem heen getikte bal, kan nog net over de goal worden gelift door Siem Loeffen.

 

 

In de 55e minuut bereikt Damien Matulessy spits Teun Lemmen, die schitterend wegdraait en de 2-0 onder de Beerse keeper in het doel tikt. Levi Schoeber en Yanick Cillessen komen in het veld voor Giel Loeffen(blessure) en de moegestreden Damien Matulessy.

 

 

Zowel door HBV als door Achates wordt het zijnet nog getest. In de 80e minuut komt toch de aansluitingstreffer. Bij een corner weet uiteindelijk Jeroen van Sonsbeek binnen te koppen(2-1).

 

 

Daan Klievink krijgt in blessuretijd een kansje, maar kopt over. Teun Lemmen heeft het vizier even later niet op scherp staan en tikt naast de goal van de uitgekomen keeper Toonders. Na bijtelling van enkele minuten blessuretijd fluit scheidsrechter Yunus Talas voor de laatste keer en behaald het team van Michel van der Venn een verdiende maar moeizame overwinning.

 

 

Achates had al in de eerste helft de wedstrijd moeten beslissen, maar maakte het zich onnodig moeilijk. Wel de vierde overwinning op rij en dat is knap.

 

 

Zondag 4 november is de uitwedstrijd tegen Gassel.

 

 

Karakteristieken:

Opstelling Achates: Sjoerd Peeters, Jerral Taihuttu(79/ Sjors Weijers), Bob Bindels, Jop Loeffen, Damien Matulessy(64/ Levi Schoeber), Guus Vervoort, Jeroey Lekatompessy, Siem Loeffen, Giel Loeffen(61/Yanick Cillessen), Jean-Paul ten Haaf en Teun Lemmen.

Doelpunten:
14e min. Teun Lemmen 1-0
56e min. Teun Lemmen 2-0
80e min. Jeroen van Sonsbeek 2-1

Gele kaarten:
V.V. Achates: Guus Vervoort
H.B.V. : Roy Toonders

Scheidsrechter: de heer Yunus Talas
Toeschouwers: 90

 

 

Reacties