Agenda
Volg ons
Couldn't connect with Twitter
Shared Space
 

Achates moet op zoek naar nieuwe coach

Na vijf jaar trouwe dienst zal er aan het eind van het seizoen 2019-2020 een einde komen aan de samenwerking tussen Michel van de Venn en VV Achates. Dit maakte de hoofdcoach afgelopen zondag, voorafgaand aan de gewonnen thuiswedstrijd tegen SVEB, bekend tegenover de spelersgroep van de Ottersumse club.

 

 

 

 

Van de Venn, in het dagelijks leven actief in het onderwijs, tekende vorig seizoen voor een vijfde jaar en zei daarover:

 

 

Ik mag met een talentvolle selectie werken bij een mooie vereniging. Ik voel vertrouwen vanuit de club en de selectie. Hopen dat we dit vertrouwen binnenkort kunnen omzetten in een prijsje en de supporters kunnen laten genieten van ons voetbal.

 

 

Van de Venn kwam in het seizoen 2015-2016 naar Achates en was de opvolger van Rob Ernst. Onder Ernst degradeerde Achates in het seizoen 2013-2014 van de derde naar de vierde klasse. Het eerste seizoen in de vierde klasse, na 9 seizoenen hoger actief te zijn geweest, werd geen onverdeeld succes want Achates eindigde als negende met 25 punten. Voor Rob Ernst had Achates drie seizoenen Rutger Schuijffel, twee seizoenen John Neijenhuis en daarvoor meer dan zes seizoenen Dick Regeling. Die zes seizoenen gaat Michel van de Venn dus niet evenaren maar in het hedendaagse voetbal is vijf seizoenen al zeer uniek te noemen. De inmiddels in Cuijk woonachtige coach was voor Achates drie jaar hoofdcoach bij HRC’27 in zijn toenmalige woonplaats Afferden.

 

 

Achates eindigde het eerste en tweede seizoen onder trainer Michel van de Venn als zesde met 37 en 39 punten. De toenmalige selectie had de beschikking over enkele ervaren krachten, jeugdige talenten, spelers uit lagere elftallen die voor hun kans wilden gaan en enkele jongens van buitenaf. Dit was een mooi gemêleerd gezelschap en dit resulteerde in plekken in het linkerrijtje. Door de jaren heen veranderde het elftal stapsgewijs naar een jong, getalenteerd team dat vrijwel volledig bestond uit spelers woonachtig in Ottersum. Hiermee werd een wens van het bestuur ingewilligd en staat Achates weer bekend als dorpsclub waar het op een goede zondag aardig kan spoken.

 

 

In het seizoen 2017-2018 (9e) en 2018-2019 (10e) was het team wat lager in de middenmoot op de ranglijst te vinden. Als het jonge team eenmaal aan het voetballen en werken gaat, dan kan het in deze vierde klasse iedere tegenstander verrassen. De vijftien man die afgelopen zondag met 3-2 wonnen van SVEB hadden een gemiddelde leeftijd van slechts 21 jaar. Achates staat na zes gespeelde wedstrijden op een 7e plaats op de ranglijst met 7 punten (2 gewonnen, 1 gelijk en 3 verloren). Het doelsaldo tekent de attractieve wedstrijden met 20 voor en 19 tegen.

 

 

Michel van de Venn staat bij Achates bekend als een uiterst fanatieke trainer, hij verzorgt de voorbereidingen op zowel trainingen als wedstrijd tot in de puntjes. Ondanks dat de uitslagen niet altijd zoals gewenst waren, is Van de Venn nooit zijn enthousiasme verloren en zal hij ook in het restant van het seizoen proberen om het maximale uit de Ottersumse spelersgroep te halen.

 

 

Reacties