Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Achates Sportpark Niersvallei Ottersum
Achates Sportpark Niersvallei Ottersum

Ottersum

Achates pakt weer de volle buit

De tegenstander vandaag is SDDL en zij vormen met 5 dorpen deze vereniging in de buurt van Ravenstein. De fusie met deze laatste is vorig jaar afgeketst. In totaal hebben de dorpen slechts 1100 inwoners, dus het is zeker knap, dat zij in de 4e klasse spelen.

 

 

Door Jan Broekman

 

 

Achates mistte vandaag Jop Loeffen en Jerel Taihuttu. Voor hen spelen Sjors Weijers en Damien Matulessy. De eerste helft is nauwelijks begonnen als Ties van Aar na een duel met een knieblessure van het veld moet. Achates begint sterk aanvallend en in de 6e minuut schiet Jorai Matulessy via SSDDL speler tegen de paal. Toch is het Hein de Jager, die over een terugspeelbal heen schiet en Jeroen Zegers in de 10e minuut een buitenkansje bezorgt (0-1).

 

 

In de 11e minuut wordt Jorai na een sterke actie in de zestien onderuit geschoffeld, maar Paul Toonen schiet de strafschop te zacht in en met behulp van de paal kan keeper Maarten Megens redden. In de 18e minuut krijgt Jean-Paul ten Haaf een steekpass en hij krult de bal mooi om de keeper heen(1-1). Al in de eerste helft kampen enkele SDDL spelers met krampachtige blessures.

 

 

In de 43e minuut maakt Taleb Sarkouk veel meters en geeft een mooie steekpass op Paul Toonen, die Jorai Matulessy op maat bediend en met zijn intikker staat Achates verdiend op voorsprong (2-1) en kan even later naar de warme thee.

 

 

De 2e helft begint weer met een sterk overwicht van de roodwitten, maar scoren is een probleem. Jorai Matulessy mist een al direct een 100% kans, maar tikt de bal naast het doel. In het eerste kwartier had Achates met drie of vier doelrijpe kansen de wedstrijd vroegtijdig moeten beslissen. Scheidsrechter W. Diebels is vaak wat pietluttig en ziet nogal wat harde en vaak onbeheerste overtredingen door de vingers. SDDL krijgt rond de 65e minuut zo waar de eerste schietkans. Even later schiet na verdedigende missers aan Achates zijde Jeroen Zegers zijn 2e goal binnen(2-2). Vanuit een tegenslag terugkomen is ook een kwaliteit, die nauwelijks een minuut later wordt waargemaakt.

 

 

Paul Toonen raakt wederom de paal, maar gelukkig is Taleb Sarkouk attent en schiet de 3-2 binnen.

 

 

De onrust sluipt binnen en Achates speelt verder na achteren en Daan Klievink schiet net naast in de 71e minuut. Sjors Weijers speelt vanavond een prima wedstrijd en geeft zijn tegenstander geen enkele ruimte. Met Teun Lemmen voor Paul Toonen komt er weer meer diepte in het spel en krijgt zowel Jeroey Lekatompessy als Giel Loeffen nog kansen om de ‘pot’ te beslissen. SDDL is uitgeblust en twee minuten voor tijd gaat Giel Loeffen alleen op de SDDL keeper af, maar die is alert en weet zijn inzet te keren. In de 92e minuut vindt de scheidsrechter het welletjes en fluit af als de schemering al behoorlijk is ingezet.

 

 

Karakteristieken:

Opstelling Achates:
Hein de Jager, Sjors Weijers, Siem Loeffen, Johan Kleynen, Damien Matulessy, Giel Loeffen, Taleb Sarkouk, Jeroey Lekatompessy, Paul Toonen (70/ Teun Lemmen), Jean-Paul ten Haaf, Jorai Matulessy.

Doelpunten:
10/ Jeroen Zegers 0-1
18/ Jean-Paul ten Haaf 1-1
43/ Jorai Matulessy 2-1
67/ Jeroen Zegers 2-2
68/ Taleb Sarkouk 3-2

Scheidsechter: W.Diebels uit Venray
Toeschouwers: 85
Gele kaarten: geen

 

 

Verwant

Gennep

Recente Kamervragen benadrukken het belang van zwemdiploma's, met een verontrustend onderzoek dat wijst op een stijgend aantal kinderen zonder diploma bij basisschoolverlaters. De mogelijke...

Sport

Roel van Wijk, ervaren voetballer en trainer, wordt de nieuwe hoofdtrainer van S.V. Vitesse'08 uit Gennep voor het seizoen 2024-2025. Hij volgt Reinold Wiedemeijer...

Sports

Na een adembenemende donderdagavondshow tegen Milsbeek, leek Achates op de toppen van hun kunnen. Helaas, de energietank was nog niet helemaal vol toen ze...

Sport

Tim Driessen verlengt zijn contract als hoofdtrainer bij VV Heijen tot de zomer van 2025 na een succesvol seizoen van promotie. Zijn ervaring en...