Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Achates Ottersum

Ottersum

Achates revancheert zich tegen SIOL

Op 1e paasdag heeft Achates een goed begin gemaakt van de twee ‘Engelse’ weken, die op stapel staan. Met vijf wedstrijden kan Achates de borst nat maken, maar mogelijk ook stappen zetten op de ranglijst in 4 G.

 

 

Door Jan Broekman

 

 

Helaas lieten de toeschouwers het afweten en met ongeveer 75 mensen langs de lijn en op het bordes was de ambiance weinig stimulerend. Met Paul Toonen als kersverse papa binnen de lijnen hadden we dus wel een man meer in gedachten binnen de lijnen.

 

 

Achates startte offensief, maar de schoten van Jorai Matulessy, Jerel Taihuttu en Jean-Paul ten Haaf mistte voor alsnog de juiste richting. Jeroey Lekatompessy had in de 10e en 13e minuut al vroegtijdig de wedstrijd kunnen beslissen, maar het was ‘net niet’. In 17e minuut leidt een dramatisch communicatiemoment tussen keeper en centrale verdediger tot de 0-1. Zonder SIOL spelers in de buurt rolt de terugspeelbal in het verlaten doel. Een domper, die tijd nodig had om te boven te komen. SIOL leunde achterover en Achates kon voor alsnog niet imponeren.

 

 

Het daverde schot van Giel Loeffen op de lat bracht weer meer zelfvertrouwen.

 

 

Een uitval van SIOL wordt als wellicht laatste wapenfeit goed onderschept door Hein de Jager. Achates speelt weer op de helft van de tegenstander en uit een geblokte inzet komt de bal in de 43e minuut voor de voeten van Jorai Matulessy, die van dichtbij binnentikt(1-1). Op slag van rust verzuimt J.P. ten Haaf een strakke inzet van Jerel Taihuttu binnen te tikken.

 

 

Na de theepauze is het in de 46e minuut alweer raak als een corner van links bij de verre paal door J.P. ten Haaf via de handen van keeper Dylan Janssen in de korte hoek in het dak van de goal verdwijnt(2-1). Achates speelt inmiddels kat en muis met de tegenstander. Paul Toonen komt op links regelmatig goed door en schiet in de 50e minuut in het zijnet. Even later schiet J.P. ten Haaf tegen de paal. SIOL kan hier nauwelijks iets tegenover stellen. Jorai Matulessy krijgt nog een prachtige scoringskans en laatstgenoemde gaat in de 59e minuut op rechts weer goed door en geeft een afgemeten voorzet, die door J.P. ten Haaf tegendraads in de verre hoek wordt gekopt (3-1).

 

 

Na een goed uur krijgt de gefrustreerde Raphael Letemahulu direct rood voor een overtreding. In de 67e minuut gaat Jeroey Lekatompessy, op een pass van de goed spelende Jerel Taihuttu, als een slangenmens langs enkele tegenspelers en schuift de 4-1 binnen.

 

 

De wedstrijd is gespeeld en de smadelijke uitnederlaag in Katwijk is weggepoetst.

 

 

Met de nodige wissels wordt de wedstrijd, zonder nog iets weg te geven, professioneel uitgespeeld. Loyd Hoegen loopt in een duel met invaller Sjors Weijers, zoals het zich liet aanzien, tegen een ernstige knieblessure op en moet van het veld worden gedragen. Met enkele blessureminuten erbij fluit scheidsrechter E. van Tol uit Oss voor het einde.

 

 

Een verdiende overwinning en aanstaande donderdag weer een thuiswedstrijd tegen SDDL uit Dieden- Demen-Denneburg. De aanvang is 18.30 uur.
Dan volgen drie uitwedstrijden op 8, 12 en 15 april tegen respectievelijk Herpinia, Milsbeek en S.E.S.

 

 

Karakteristieken:

 

 

Opstelling Achates:
Hein de Jager, Jerral Taihuttu, Siem Loeffen, Johan Kleynen, Jop Loeffen, Giel Loeffen (80/Jos Hendrix), Taleb Sarkouk, Jeroey Lekatompessy, Paul Toonen, Jean-Paul ten Haaf (80/ Tim van Cromvoirt), Jorai Matulessy (76/ Sjors Weijers)

Doelpunten:
17/ Johan Kleynen 0-1 (eigen doelpunt)
43/ Jorai Matulessy 1-1
46/ Jean-Paul ten Haaf 2-1
59/ Jean-Paul ten Haaf 3-1
67/ Jeroey Lekatompessy 4-1

Scheidsechter:
E. van Tol uit Oss.

Gele kaarten:
Achates: geen
SIOL: Loutfi Chamlal
Justin Lammers

Rode kaart:
SIOL: Raphael Letemahulu

 

 

Verwant

Gennep

Recente Kamervragen benadrukken het belang van zwemdiploma's, met een verontrustend onderzoek dat wijst op een stijgend aantal kinderen zonder diploma bij basisschoolverlaters. De mogelijke...

Sport

Roel van Wijk, ervaren voetballer en trainer, wordt de nieuwe hoofdtrainer van S.V. Vitesse'08 uit Gennep voor het seizoen 2024-2025. Hij volgt Reinold Wiedemeijer...

Sports

Na een adembenemende donderdagavondshow tegen Milsbeek, leek Achates op de toppen van hun kunnen. Helaas, de energietank was nog niet helemaal vol toen ze...

Gemeente Gennep

In Ottersum staat op donderdag 18 januari een belangrijke inloopbijeenkomst op de agenda, georganiseerd door het projectteam Lob van Gennep. Van 19.00 tot 21.00...