Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Achates

Sport

Achates revancheert zich

De eerste de beste aanval van SVEB was gelijk raak. Een lage voorzet van links werd binnengetikt. Maar gelukkig voor de Roodwitten stelde SVEB voetballend verder ook weinig voor, eindelijk die broodnodige driepunter voor de Ottersummers: 3-2.

De eerste de beste aanval van SVEB was gelijk raak. Een lage voorzet van links werd binnengetikt door Maik Vermazeren. Een makkelijke bal voor invaller keeper Freek Peeters, maar hij liet de bal los en die rolde over de doellijn (1e min. 0-1).

 

 

Een domper voor vooral de jonge keeper, die op het laatste moment een basisplaats kreeg. Het zelfvertrouwen van de ploeg kreeg na drie grote nederlagen op rij een extra opdoffer. Het spel was slordig en de spelers waren onrustig aan de bal, passes kwamen niet aan en onnodig aangegane duels leidde vaak tot balverlies. Gelukkig voor de Roodwitten stelde SVEB voetballend ook weinig voor. Zij kregen wel kansen, maar wisten er geen raad mee. Jerral Taihuttu moest na 18 minuten naar de kant met een spierblessure.

 

 

Na 20 minuten schiet Jeroey Lekatompessy hard in, maar het schot wordt in de drukte gekraakt. Dezelfde speler is in de 23e minuut succesvol op een steekpass van invaller Jop Loeffen en de stand is weer gelijk (23e min. 1-1). Helaas wordt het vertoonde spel niet veel beter, maar Achates is desondanks wel de betere ploeg. Een vrije trap van Bob Bindels van 25 meter scheert rakelings langs de staander. In de 41e minuut krijgt Achates na een handsbal op de rand van de zestien, midden voor de goal, opnieuw een vrije trap. Linkspoot Damien Matulessy dreigt te gaan schieten, maar de naast hem staande Siem Loeffen schiet hard binnen (41e min. 2-1). Hiermee breekt ook de rust aan.

 

 

De tweede helft is nauwelijks begonnen of keeper Tijn van Montfort krijgt geel voor herhaaldelijk commentaar op de leiding. Keeper Peeters aan Achates zijde herstelt zich goed na zijn zwakke start en is attent binnen de zestien. In de 53e minuut is scheidsrechter Benders erg royaal naar SVEB en geeft voor een lichte schouderduw door Joep Stamer in het strafschopgebied een penalty. Aanvoerder en gevaarlijkste man Maik Vermazeren schiet de gelijkmaker hard en hoog binnen (53e min. 2-2). Nauwelijks 2 minuten later neemt Damien Matulessy een vrije trap vanaf de middenlijn en bedient Teun Lemmen op maat, die beheerst binnenschiet (55e min. 3-2).

 

 

Dit geeft het team meer spirit en er wordt goed en vroegtijdig gestoord, waarmee een aantal SVEB spelers geen raad weten en fout op fout stapelen. Achates laat zich terugzakken en loert op de counter. Teun Lemmen schiet eenmaal hard binnen, maar de keeper gaat goed naar de hoek. Even later schiet Teun Lemmen op een pass van Siem Loeffen te gehaast in, zijn inzet mist richting. Spits Vermazeren denkt met een goal toch aan een punt voor SVEB, maar de buitenspelval is goed opgezet.

 

 

 

 

Vijf minuten voor het eindsignaal mag jeugdspeler Yanick Schouten zijn debuut in Achates l maken. Hij valt in voor de geblesseerde Jeroey Lekatompessy. SVEB probeert het nog wel, maar de onmacht is te groot om nog een kans te creëren. Het blijft bij de 3-2 stand. Op 13-11-2016 verloor Achates thuis met dezelfde cijfers. Nu een broodnodige driepunter voor de Ottersummers.

 

 

Volgende week gaan we op bezoek bij DEV Arcen.

 

 

Karakteristieken:

Scheidsrechter Robert Benders uit Cuijk
Toeschouwers 90

Opstelling Achates:
Freek Peeters, Jerral Taihuttu(18/Jop Loeffen), Bob Bindels, Damien Matulessy, Joep Stamer, Giel Loeffen, Yanick Cillessen, Tim van Cromvoirt (77/Ruben Albers), Siem Loeffen, Jeroey Lekatompessy (85/ Yannick Schouten) en Teun Lemmen.

Doelpunten:
Maik Vermazeren 0-1
Jeroey Lekatompessy 1-1
Siem Loeffen 2-1
Maik Vermazeren 2-2
Teun Lemmen 3-2

Gele kaarten Achates: Joep Stamer
SVEB: Tijn van Montfort
Wouter van Lin
Dion Curvers

 

 

Verwant

Sport

VIOS/SPES behaalde een 14-11 overwinning op Oranje Wit na een vlotte start met een 4-0 voorsprong, gevolgd door een periode van gelijkspel. Coach Niels...

Sport

Korfbalverenigingen VIOS/SPES hebben na een jaar van succesvolle samenwerking besloten dat al hun teams voortaan in zwarte tenues spelen, dankzij de steun van sponsoren...

Ottersum

VIOS organiseert jaarlijkse bloemenactie in Ottersum op 29 september, met prachtige astromeria's en gerbera's te koop voor € 5,50 per bos. De vereniging hoopt...

Ottersum

Zangvereniging Caecilia uit Ottersum geeft op 24 september om 14 uur een concert in de kapel van het klooster Sint Agatha, met een gevarieerd...