Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Foto: Peter Gommans

Sport

Achates speelt troosteloos gelijk

Achates en VIOS Beugen speelden een teleurstellend doelpuntloos gelijkspel onder leiding van scheidsrechter Jorn Janssen uit Groesbeek. Beide teams misten echte kansen in een onsamenhangende wedstrijd in de kelder van hun klasse.

Op een grijze en regenachtige zondagmiddag stonden Achates en VIOS Beugen tegenover elkaar, waarbij beide teams weinig spektakel op de mat wisten te brengen. De wedstrijd eindigde in een doelpuntloos gelijkspel, en het vertoonde spel liet veel te wensen over.

 

Foto: Peter Gommans

 

Ondanks de inzet van beide ploegen, ontbrak het aan samenhang en echte kansen, waardoor een toevalstreffer de enige manier leek om het scorebord te doen veranderen.

 

Scheidsrechter Jorn Janssen uit Groesbeek leidde de wedstrijd, waarbij Achates Pim Konings in de spits opstelde na zijn schorsing. Konings’ aanwezigheid zorgde voor meer balbezit en dreiging voorin, maar de ploeg miste duidelijk een afmaker die de kansen kon benutten.

 

In de kelder van de competitie is zelfvertrouwen schaars, en het behalen van drie punten is de enige remedie om het niveau van het spel te verbeteren.

 

Op het middenveld werd een felle strijd geleverd, maar zoals vaak geldt in het voetbal: balbezit en strijd op het middenveld alleen leveren geen doelpunten op. Hoewel Achates optisch meer balbezit had, bleken de hoge ballen in de zestienmeter voor VIOS-keeper Dani Centen een makkelijke prooi.

 

Kansen van Joep Stamer en Kai Bicentini misten precisie, terwijl laatstgenoemde zelfs de paal raakte. Het leek alsof de bal niet in het net wilde belanden.

 

De tweede helft begon met Bas Thijssen die een aantal doelpogingen waagde, maar de Beugense doelman toonde zijn klasse door zijn doel schoon te houden. Yannick Schouten kreeg een uitgelezen kans om de score te openen, maar hij miste de rust en precisie om van dichtbij te scoren. Zelfs een lob van Bas Thijssen over de doelman eindigde in de handen van een verdediger op de lijn.

 

In de laatste twintig minuten vonden enkele wissels plaats, maar er gebeurde weinig noemenswaardigs meer. Het eindresultaat bleef uiteindelijk 0-0. Helaas slaagden beide teams er niet in om de toeschouwers te vermaken, en het schamele punt dat Achates mee naar huis neemt, zal waarschijnlijk niet veel bijdragen aan de klantenbinding.

 

Volgende week staat de uitwedstrijd tegen promovendus Sambeek I op het programma, waar Achates op zoek zal gaan naar een beter resultaat.

 

Karakteristieken

 

Opstelling Achates: Sjoerd Peeters, Joep Stamer, Bob Bindels, Dorus de Wagt, Jos Hendriks (84/Daniel de Oude), Luca Janssen (80/Tren Weijers), Bas Thijssen, Damien Matulessy (96/Binc van Goethem), Yannick Schouten, Pim Konings (84/Deen van der Stap), Kai Bicentini

Scheidsrechter: Jorn Janssen
Toeschouwers: 75
Uitslag: 0-0
Geel: Achates: Luca Janssen, Tren Weijers
VIOS: Stijn Gerrits, Dirk Jilesen

 

Verwant

Gennep

Recente Kamervragen benadrukken het belang van zwemdiploma's, met een verontrustend onderzoek dat wijst op een stijgend aantal kinderen zonder diploma bij basisschoolverlaters. De mogelijke...

Sport

Roel van Wijk, ervaren voetballer en trainer, wordt de nieuwe hoofdtrainer van S.V. Vitesse'08 uit Gennep voor het seizoen 2024-2025. Hij volgt Reinold Wiedemeijer...

Sports

Na een adembenemende donderdagavondshow tegen Milsbeek, leek Achates op de toppen van hun kunnen. Helaas, de energietank was nog niet helemaal vol toen ze...

Gemeente Gennep

In Ottersum staat op donderdag 18 januari een belangrijke inloopbijeenkomst op de agenda, georganiseerd door het projectteam Lob van Gennep. Van 19.00 tot 21.00...