Agenda
Volg ons
Couldn't connect with Twitter
Shared Space
 

Achates stijgt wat plaatsen

De druilerige donderdagavond nodigde niet uit om voor deze inhaalwedstrijd langs de lijn te gaan staan en bovendien was het veldspel aan beide zijden niet erg boeiend. Ook de duisternis viel bij de om 19.00 uur begonnen wedstrijd feitelijk te vroeg in.

 

 

Door: Jan Broekman

 

 

Achates startte offensief, maar behalve de nodige corners leverde het nauwelijks gevaarlijke situaties op. Sjoerd Peeters stond weer in de goal na een blessureperiode en in d 10 e minuut moest hij voor het eerst handelend optreden.

 

Aan de andere kant stond keeper Rob Linders als elfde ‘veldspeler’ steeds ver voor de goal, maar Achates wist hier bij de aanvallende acties niet van te profiteren. In de 19 e minuut wordt Teun Lemmen na een rush op het laatste moment ten koste van een corner afgestopt. De drie corners, die hierop volgen leveren niets op. Achilles moet al binnen het halfuur wisselen, Bas Linders wordt vervangen door Aaron van Bakel. Deze laatste krijgt de eerste serieuze Reekse kans, maar schiet net naast de Achatesveste. Jean-Paul ten Haaf kreeg rond de 40e minuut ook een goede mogelijkheid, maar ook hij wist de bal niet tussen de palen te schieten.

 

 

De rust kwam dus met de blanco stand op het scorebord. Al na vier minuten resulteert een aanval over veel Achates schijven en na missers door diverse spelers, in een voorsprong voor de Ottersummers. De bal wordt van rechts in het doelgebied geschoten en bij de tweede paal krijgt Jean-Paul ten Haaf een niet missen buitenkansje (49/1-0). De verdedigende stellingen worden nu door Achilles wat meer verlaten, maar het veldspel van hen blijft
bedenkelijk.

 

 

De brigade van Michel van der Venn krijgt hierdoor meer ruimte, maar profiteert hier niet van. Teun Lemmen passeert op snelheid de verdediging, maar de afwerking mist precisie. Eenmaal is de keeper Linders erg gelukkig als een inzet van Teun Lemmen nog net het been van de doelman raakt en de bal naast de staander verdwijnt. Ook Taleb Sarkouk is net voor het einde niet gelukkig in de afwerking.

 

 

Met de minimale voorsprong blijft de spanning aanwezig, maar gelukkig weet Achilles geen vuist te maken en in blessuretijd is het toch Teun Lemmen, die de bevrijdende tweede treffer binnenschiet (94/2-0). Toch enige genoegdoening na de smadelijke nederlaag van 4-1 in de openingswedstrijd in de Reek. Ook toen kwam de regen met bakken uit de hemel.

 

 

Zondag kan Achates op de Niersvallei eerherstel boeken, wanneer ze weer tegen Hapse Boys speelt, een van de titelkandidaten en zich voor de 8-0 nederlaag van enkele weken terug kan revancheren.

 

 

Karakteristieken
Scheidsrechter: Koen Lenssen
Toeschouwers: 50

Opstelling Achates: Sjoerd Peeters, Jerral Taihuttu, Bob Bindels, Siem Loeffen,
Yanick Cillessen, Guus Vervoort, Giel Loeffen, Taleb Sarkouk, Jeroey
Lekatompessy, Jean-Paul ten Haaf en Teun Lemmen.

Doelpunten:
49. Jean-Paul ten Haaf 1-0
94. Teun Lemmen 2-0
Gele kaarten: Willem van Kreij van Achilles

 

 

Reacties