Agenda
Volg ons
Shared Space
 

Achates verdiend meer dan gelijkspel

Nadat de snipperuren bij de werkgevers en school afgeschreven waren kon Achates donderdag om 18:30 aantreden op De Niersvallei tegen VV Gassel. In de uitwedstrijd werd het voor Achates door de scheidsrechter onmogelijk gemaakt om te winnen en dus waren er toch wel enige revanche gevoelens jegens VV Gassel. Scheidsrechter Philipsen floot een uitstekende pot en had de sportieve wedstrijd onder controle zonder kaarten te gebruiken. Achates trad vandaag aan met alweer de achtste keeper van het seizoen, dit keer was het keeper van Achates 4 Bart Smits die voorheen wel al enkele jaren actief is geweest bij de Achates selectie.

 

 

Door: Wessel Koppes, archieffoto: Peter Gommans

 

 

Vanwege hamstringklachten kon Guus Vervoort niet meedoen en Jop Loeffen hield aan het duel met Estria vijf gekneusde ribben aan de rugzijde over. Hierdoor waren er achterin basisplaatsen voor Bob Bindels en Joep Stamer die dit beide prima invulden. Kevin Lamers keerde ook terug in de Achates selectie, hij is na enkele jaren buiten Achates dit seizoen aangesloten bij Achates 4 en begon de wedstrijd op de reservebank naast Sjoerd Verwaay, Tim van Cromvoirt en good-old reservekeeper Leon Weijers.

 

 

In de eerste helft kon Gassel het tempo van Achates nog enigszins bijbenen. De supporters van Gassel zullen inmiddels goed getrainde nekspieren hebben want de tactiek van Gassel is een slecht uitgevoerde versie van ‘kick and rush’. In de eerste helft blijven hele grote kansen uit, Achates heeft veel balbezit maar laatste pass en voorzetten zijn niet goed. Jeroey Lekatompessy wordt een keer geraakt en had wellicht een penalty kunnen versieren, hij besluit om door te lopen maar zijn schot wordt vervolgens gekraakt. De Achates verdediging, waar Yanick Cillessen al enkele weken sterk staat te voetballen, geeft vrij weinig weg en Gassel komt pas vlak voor rust voor het eerst voor Bart Smits. Een ietwat slappe inzet kan door Bart Smits tot corner getikt worden, deze corner wordt ingekopt maar daar staat Taleb Sarkouk die de bal bij de tweede paal weg kan werken. Vlak voor het rustsignaal kunnen twee Achates spelers de bal bij de eigen cornervlag wegwerken maar wordt dit niet goed gedaan, de voorzet van Gassel kan niet geklemd worden door Bart Smits en daarna is Ramon van der Venne als eerste bij de bal. Hij kapt Bart Smits uit en schiet vervolgens de 0-1 op het scorebord.

 

 

Na rust komt Kevin Lamers in de ploeg voor Jerral Taihuttu en schakelt Achates over van 5-3-2 naar 4-4-2 met Siem Loeffen op het middenveld. Kevin Lamers speelt achterin sterk en met de drive van Siem Loeffen op het middenveld creëert Achates meer kansen. In de 53e minuut is het al snel raak wanneer Taleb Sarkouk met een prima steekpass Teun Lemmen diepstuurt, de Achates topscorer denkt niet lang na en schiet met buitenkant rechts vernietigend binnen: 1-1. Kort daarna geeft Yanick Cillessen goed voor en kopt Teun Lemmen van dichtbij jammerlijk over. Rond de 70e minuut volgen er nogmaals twee goede kansen voor Teun Lemmen om Achates drie punten te bezorgen. Eerst is er de wekelijks terugkomende combi: Jeroey Lekatompessy dolt zijn tegenstander en geeft een steekpass op Teun Lemmen. Die schiet echter snoeihard op de paal en Gassel komt met de schrik vrij. Daarna is er iets lastigere kans voor Lemmen wanneer hij een voorzet van Taleb Sarkouk van ongeveer 10 meter in de handen van de keeper kopt. In de 79e komt Sjoerd Verwaay er nog in voor JP ten Haaf maar hij valt voor het einde van de wedstrijd nog uit met knieklachten, hopelijk voor hem valt de blessure mee. Dat bij het laatste fluitsignaal de spelers van Gassel voorzichtig juichen om het gewonnen punt is voor Achates de bevestiging dat er vandaag eigenlijk meer in had gezeten dan een gelijkspel.

 

 

Aankomende zondag 14:30 op De Niersvallei tegen Estria keert eerste keeper Sjoerd Peeters weer terug tussen de palen en zitten ook A-junioren Ruben Albers en Pim Konings wederom bij de selectie.

 

 

Karakteristieken

Opstelling Achates:
Bart Smits, Jerral Taihuttu (46. Kevin Lamers), Bob Bindels, Siem Loeffen, Yanick Cillessen, Joep Stamer, Giel Loeffen (68. Tim van Cromvoirt), Taleb Sarkouk, Jeroey Lekatompessy, JP ten Haaf (79. Sjoerd Verwaay) en Teun Lemmen.

Doelpunten:
44. Ramon van der Venne 0-1
53. Teun Lemmen 1-1

Kaarten: geen

 

 

Reacties