Agenda
Volg ons
Couldn't connect with Twitter
Shared Space
 

Achates verliest onterecht

Op deze frisse zondagmiddag kwam er helaas een einde aan de ongeslagen reeks van vijf wedstrijden. Achates blijft wel vijfde op de ranglijst maar had bij een overwinning tweede gestaan. Scheidsrechter Meulenbroek speelde vandaag een hoofdrol en uit opmerkingen voorafgaand aan de wedstrijd was al duidelijk dat hij vandaag geen objectieve rol zou spelen.

 

 

Door: Wessel Koppes

 

 

Vorige week bij Cito – FC Schadewijk was de leidsman ook al onderwerp van gesprek: ‘een schandalige vertoning, wat was deze man een schade voor het voetbal’. Taleb Sarkouk keerde vandaag terug in de basis bij Achates. In de 7e minuut krijgt Gassel een hele goedkope penalty wanneer de scheidsrechter een overtreding van Giel Loeffen zou hebben gezien. Keeper Sjoerd Peeters gaat naar de goede hoek maar toch weet Niels Paters de 1-0 op het scorebord te zetten. Kort hierna is er een gele kaart voor Guus Vervoort die reageert op een Gassel speler, dat voorafgaand die Gassel speler een overtreding maakt op Siem Loeffen en de bal tegen hem aanschiet wordt door de vingers gezien.

 

 

ls Teun Lemmen verkeerd terecht komt, last heeft van zijn elleboog en door de scheids vermanend wordt toegesproken om snel van het veld te verdwijnen is het duidelijk dat Achates het vandaag tegen 12 man moet gaan opnemen. Toch komt Achates na een half uur spelen langszij, Jeroey Lekatompessy krijgt de bal enigszins fortuinlijk bij Teun Lemmen. Teun Lemmen die de laatste weken makkelijk scoort gaat ook met deze kans goed om en tikt de bal met links voorbij de Gassel keeper.

 

 

In de 35e minuut moet spits JP ten Haaf noodgedwongen vervangen worden als er een overtreding op hem gemaakt wordt en hij verkeerd landt. In het ziekenhuis blijkt zijn pols op twee plekken gebroken te zijn en dus moet Achates hem een tijdje missen. Kai Bicentini komt erin en speelt een ijverige wedstrijd. Daarna komt Achates in korte tijd tot enkele grote kansen. Jeroey Lekatompessy draait schitterend weg en legt terug op de mee gekomen Jerral Taihuttu. Zijn schot met links vanaf de zestien is wel hard maar mist richting. Kai Bicentini krijgt ook een schietkans maar kan net niet goed bij de bal.

 

 

Daarna is de grootste kans voor Teun Lemmen die een voorzet van Taleb Sarkouk van dichtbij langs tikt.

 

 

In de rust wordt Guus Vervoort met geel op zak vervangen door Sjors Weijers. In de tweede helft nog steeds veel balbezit voor Achates maar weinig grote kansen. Gassel gaat vrolijk verder met lange ballen naar voren trappen en weet niets te creëren. Tot de 68e minuut wanneer Jeroey Lekatompessy een steekpass geeft op Teun Lemmen en die voor de tweede keer deze middag scoort.

 

 

Achates kan echter maar kort genieten van de voorsprong. Een scherp aangesneden vrije trap van Niels Paters wordt binnen gekopt door Guido Sprengers. Flankspeler Jelle Hendriks komt er nog in voor verdediger Jop Loeffen. Als de heer Meulenbroek vervolgens ook nog een duidelijke overtreding in de zestien op Siem Loeffen weet te negeren loopt het slot van de wedstrijd uit op een teleurstelling. Sjoerd Peeters raakt de bal bij een uittrap niet heel goed en op het middenveld wordt het duel verloren.

 

 

Daarna staat Gassel invaller Erik Barten ineens vogelvrij een op een voor Sjoerd Peeters en lobt hij de bal schitterend binnen: 3-2. Volgende week is Achates vrij en daarna wacht op 18 november thuis op Sportpark De Niersvallei Juliana Mill, zij staan met pas 3 punten uit 6 wedstrijden 12e op de ranglijst.

 

 

Karakteristieken

Opstelling Achates: Sjoerd Peeters, Jerral Taihuttu, Jop Loeffen (77. Jelle Hendriks), Siem Loeffen, Bob Bindels, Guus Vervoort (46. Sjors Weijers), Giel Loeffen, Taleb Sarkouk, Jeroey Lekatompessy, JP ten Haaf (35. Kai Bicentini) en Teun Lemmen.

Doelpunten:
7. Niels Paters 1-0 penalty
30. Teun Lemmen 1-1
68. Teun Lemmen 1-2
72. Guido Sprengers 2-2
89. Erik Barten 3-2

Gele kaarten:
Achates: Guus Vervoort en Jelle Hendriks
Gassel: Dirk van Spijk

 

 

Reacties