Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

FAST

Sport

Bekeravontuur FAST eindigt in Utrecht

ARBO Rotterdam/FAST kan zich gaan richten op de competitie in de Eredivisie van het damesvolleybal. Bij ontstentenis van hoofdtrainer Ivo Martinovic werd de nummer negen uit de Eredivisie uit het bekertoernooi gestoten. In sportcentrum Galgenwaard liet de ploeg prima spel zien maar zag daar in de eindafrekening te weinig voor terug. Met 3-1 plaatste VV Utrecht zich voor de kwartfinales.

ARBO Rotterdam/FAST kan zich gaan richten op de competitie in de Eredivisie van het damesvolleybal. Bij ontstentenis van hoofdtrainer Ivo Martinovic werd de nummer negen uit de Eredivisie door Booleans/VV Utrecht (zevende) uit het bekertoernooi gestoten. In sportcentrum Galgenwaard liet de ploeg uit Gennep en Sint Anthonis onder leiding van assistent Josha Kailola in alle sets prima spel zien maar zag daar in de eindafrekening te weinig voor terug. Met 3-1 (25-22, 15-25, 25-23 en 25-20) plaatste VV Utrecht zich voor de kwartfinales.

 

 

Door: Jos Gröniger, archieffoto: Peter Gommans

 

 

Een sterke comeback in de eerste set waarin ARBO Rotterdam/FAST tot 19-19 steeds tegen een achterstand opkeek en uit eindelijk met 25-22 verloor, was de basis voor een ongekende start in de tweede set. Door een sublieme servicereeks van captain Veerle van den Heuvel stoomde de Brabants-Limburgse formatie op naar een 0-11 voorsprong. Daar werd de basis gelegd voor de overtuigende 15-25 setwinst.

 

 

De gelijkmakende set was niet de garantie voor succes want in de volgende set namen ex-FAST-speelsters Lisa Kersten en Suzanne Kos Utrecht weer op sleeptouw. Mede door de sterke blokkeringen van middenaanvalster Kersten liep de thuisclub uit naar 17-11. Een imposante inhaalrace bracht ARBO Rotterdam/FAST weer in de race. Bij 23-23 werden twee persoonlijke fouten de ploeg fataal. ARBO Rotterdam/FAST en Booleans/VV Utrecht ontliepen elkaar in de vierde set aanvankelijk niets. Boven de tien punten vond de thuisploeg het juiste ritme en liep vlot weg. Met 25-20 werd de strijd in Utrechts voordeel beslist.

 

 

‘Derby van het zuiden’ met publiek

 

 

Het bekertoernooi zit er voor ARBO Rotterdam/FAST op. De ploeg gaat zich richten op de competitie waarin het zondag stuit op streekgenoot Peelpush uit Meijel. De derby van het zuiden wordt gespeeld in de Actviahal in Sint Anthonis. Beide teams ontlopen elkaar niet veel. In Meijel won Peelpush in het najaar met 3-2. In de vorm van de laatste weken en met het niveau van de piekmomenten in Utrecht moet de ploeg van trainer Martinovic gaan voor een driepunter.

 

 

De wedstrijd is zondag weer toegankelijk voor publiek. Volgens de nieuwste richtlijnen kunnen zo’n honderd mensen gebruik maken van de versoepeling en ARBO Rotterdam/FAST voor het eerst in 2022 live aan het werk zien. Om de wedstrijd bij te wonen is een geldige QR-code nodig. Er worden geen plaatsen gereserveerd. Toeschouwers mogen tijdens de wedstrijd uitsluitend zitten. Bij transfers in de hal is het dragen van een mondkapje verplicht.

 

 

Uiteraard wordt de wedstrijd ook via livestream uitgezonden op volleybal.nl. ARBO Rotterdam/FAST – Peelpush begint om 15.30 uur.

 

 

Verwant

Sport

Flamingo's Dames 1 triomfeert als kampioen van Promotieklasse C met een indrukwekkende 4-0 overwinning op Hapse Havoc 2. Rachel Feron's afscheid na 13 jaar...

Sport

FAST, samenwerkingsverband tussen de volleybalclubs Flamingo's uit Gennep en Activia uit Sint Anthonis, krijgt nog één kans om te schitteren! Voormalig volleybalbondscoach Avital Selinger...

Sport

In hun laatste wedstrijd heeft eredivisionist ARBO Rotterdam/FAST een 3-1 nederlaag geleden tegen Peelpush in de Limburgse derby. Opmerkelijk was de afwezigheid van het...

Sport

Na zeven succesvolle jaren op het hoogste niveau heeft het vrouwenvolleybalteam van FAST afscheid genomen van het topvolleybal in Gennep. De Roze Vogols speelden...