Agenda
Volg ons
Couldn't connect with Twitter
Shared Space
 

Bekeravontuur FAST voorbij

Het bekeravontuur voor eredivisionist FAST zit er op. Het samenwerkingsteam uit Gennep en Sint Anthonis was slechts één set beter dan Apollo 8 uit Borne. De Overijsselse nummer drie uit de Eredivisie herstelde zich en kegelde FAST met 1-3 uit het bekertoernooi.

 

 

Door: Jos Gröniger, foto: Jurgen Peters

 

 

In de aanloop naar het kwartfinaleduel herinnerde menigeen zich de belevenissen van FAST-voorloper Flamingo’s ’56 dat als koploper in de Topdivisie in 2016 doordrong tot de halve finale. Zover kwam het dus niet, al gloorde er na de eerste set hoop. In die eerste set sloeg FAST bij 9-9 het beslissende gat. Via 15-11 tikte de ploeg van trainer Harmen Bijsterbosch als eerste de 25 aan.

 

 

 

 

Angst

 

 

De 25-19 in FAST-voordeel werkte als een rode lap op de bezoekers, die afgelopen jaar tot de bekerfinale reikten. Apollo 8 sloeg rap een kloof en duldde FAST niet naast zich. De thuisclub was geen schim van het team dat in de eerste set de dienst uitmaakte.

 

 

Er sloop een angst in de ploeg. We raakten in paniek omdat Apollo snel uitliep. Wellicht wilden we ons te graag herstellen.

 

 

Analyseerde trainer Harmen Bijsterbosch na afloop de met 14-25 verloren set.

 

 

 

 

Een ontketend Apollo nam in de derde set meteen een straatlengte voorsprong. Bij 1-9, en 2-11 dreigde een afstraffing. De bezoekers lieten de teugels even vieren, en FAST gaf de setcijfers een draaglijker aanzien: 17-25.

 

 

De kwartfinale werd duidelijk niet de kraker waar het FAST-publiek op hoopte. Apollo 8 duldde in de vierde set meer tegenstand maar stond nog steeds niet toe dat FAST langszij kwam. De bezoeksters beantwoordden het offensief met een kleine demarrage en maakten met 20-25 een einde aan de ongelijke strijd.

 

 

FAST likte de wonden, en kan zich na de feestdagen volledig gaan richten op de competitie en het plaatsen voor de Kampioenspoule. Op zondagmiddag 5 januari wacht de eerste klus in het nieuwe jaar als VC Sneek naar Gennep komt.

 

 

Reacties