Agenda
Volg ons
Couldn't connect with Twitter
Shared Space
 

Belangrijke overwinning Vitesse

Vitesse boekte in eigen huis een grote en belangrijke overwinning. FC Schadewijk werd met 4-1 verslagen. Vitesse begon goed aan de wedstrijd. Al in de 19e minuut kwamen de Genneparen op voorsprong toen Thymo Zeelen raak schoot.

 

 

Door: Bertus van As, foto: Peter Gommans

 

 

In de 31e minuut kon doelman Martin Roelofs van de gasten een tweede Gennepse treffer nog voorkomen door een schot van Rob Janssen over het doel te tikken. Drie minuten later viel die tweede Gennepse treffer toch. Coen Wijnen kopte raak uit een schitterende vrije trap van Ron Janssen. In de tweede helft probeerde Schadewijk uit alle macht de bakens te verzetten, maar Vitesse bleef overeind en werd enkele keren in laatste instantie gered door geweldige reddingen van doelman Lex Wever.

 

 

Na een uur voetballen leidde een overtreding van Onur Gencalioglu tot een strafschop voor de gasten. Lex Wever pakte het schot van Danny Laukes echter klemvast. Vitesse bleef met uitvallen voor gevaar zorgen. In de 76e minuut schoot Ron Janssen de 3-0 binnen op aangeven van Onur Gencalioglu. In de 90e minuut scoorde Schadewijk tegen. Al keurde de scheidsrechter het doelpunt goed op aangeven van de Gennepse assistent-scheidsrechter.

 

 

In de tweede minuut van de extra tijd verzilverde Onur Gencalioglu een slimme indirecte vrije trap van Ron Janssen in het strafschopgebied van Schadewijk, waardoor de eindstand 4-1 werd. Vitesse boekte een belangrijke overwinning en kan nu weer met een gerust hart naar beneden kijken. Met nog zes wedstrijden te spelen hebben de Gennepenaren en buffer van 11 punten op de onderste drie plaatsen. Aanstaande zondag wacht Vitesse opnieuw een zware wedstrijd. Dan wordt in Oploo aangetreden tegen een fysiek zeer sterk Excellent.

 

 

Reacties