Agenda
Volg ons
Couldn't connect with Twitter
Shared Space
 

Ben de Cort Limburgs kampioen judo

Vier judoka’s plaatsen zich voor NK

 

 

Op het Limburgs kampioenschap judo tot 15 jaar werd door 5 judoka’s vanuit Budoschool Gennep deelgenomen aan dit toernooi. Er waren tickets te verdienen voor het Nederlands kampioenschap te Leek op 7 april.

 

 

Max Opland won zijn eerste partij en moest in de halve finale tegen de latere kampioen. In de goldenscore van 10 minuten moest hij zijn meerdere erkennen. Helaas werd hij daarna in de herkansing uitgeschakeld.

 

Bas Willems en Puck Vervoort werden ingedeeld in een poule, waar ze tegen iedereen op de Tatami stonden. Wat hun een verdiende 3de plaats opleverden.

 

 

Amati Malik Koster stond in de laagste gewichtscategorie tot 34kg. Met zijn 30 kg moest hij flink aan de bak. Uiteindelijk moesten er voor de plaats 2 beslissingswedstrijden aan te pas komen. En daarin kwam Amati er als beste uit.

 

 

Ben, Puck, Amati en Bas (van links naar rechts)

 

 

Ben de Cort Limburgs kampioen

 

 

Ben de Cort wist in een grote poule alle wedstrijden met Ippon te winnen. In de finale kwam hij terug van een achterstand met een mooie houdgreep en werd gekroond tot Limburgs kampioen.

 

 

Op 7 april gaan er vier judoka’s, trainers en fans naar Leek om daar een gooi te doen naar het Nederlands kampioenschap.

 

 

Reacties