Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Dirk Kuyt Foundation Gennep

Sport

Bijzondere Kampioenendag

Op 1 november 2023 vond de Bijzondere Kampioenendag plaats, een sport- en spelevenement voor mensen met een verstandelijke beperking, georganiseerd door de Dirk Kuyt Foundation en stichting Bijzonder in Beweging. De dag bood plezier en inclusieve sportactiviteiten met steun van lokale financiering en enthousiaste deelnemers.

Op 1 november 2023 vond er een geweldig evenement plaats voor mensen met een verstandelijke beperking: de Bijzondere Kampioenendag. Dit sport- en spelevenement werd georganiseerd door de Dirk Kuyt Foundation in samenwerking met stichting Bijzonder in Beweging.

 

Wethouder Janine van Hulsteijn en voetballer Dirk Kuijt waren ook van de partij om prijzen uit te reiken. En dankzij de enthousiaste deelnemers en de hulp van studenten werd de dag een groot succes. Het was alweer het derde jaar op rij dat dit bijzondere evenement plaatsvond. Iedereen, van jong tot oud, was van harte welkom om deel te nemen en te genieten van een dag vol sport, spel en plezier.

 

Wie zijn de mensen achter stichting Bijzonder in Beweging? Deze stichting is dé aanbieder in Limburg die mensen met een verstandelijke en/of meervoudige beperking op een verantwoorde en professionele wijze laat deelnemen aan beweegactiviteiten. Deze activiteiten worden afgestemd op de mogelijkheden van elke individuele deelnemer. Bijzonder in Beweging organiseert wekelijks ongeveer 45 verschillende activiteiten door heel Limburg.

 

In Gennep zijn dat bijvoorbeeld zwemmen, dansen en biljarten. Het doel is om mensen met een beperking de kans te geven om te bewegen en plezier te beleven, en dat is precies wat er gebeurde tijdens de Bijzondere Kampioenendag.

 

Om zulke mooie evenementen mogelijk te maken, is financiering natuurlijk van groot belang. Bijzonder in Beweging ontvangt subsidie vanuit Ieder Kan Sporten (IKS). Elke gemeente in Noord-Limburg, waaronder Gennep, draagt een vast bedrag per inwoner bij aan IKS. Met deze financiële steun kan er sport- en beweegaanbod worden verzorgd, wordt er bijgedragen aan vervoer, hulpmaterialen en worden beweegmakelaars ingezet om mensen met een hulpvraag te begeleiden naar een passende oplossing.

 

Gennep heeft ook een bijdrage geleverd vanuit het lokale Sportakkoord om de Bijzondere Kampioenendag te ondersteunen. Zo zien we maar weer hoe samenwerking tussen verschillende partijen en de inzet van velen kunnen bijdragen aan een fantastisch evenement waar iedereen van kan genieten.

 

Wat een geweldige dag was het op 1 november 2023 tijdens de Bijzondere Kampioenendag. Sport, spel, en vooral veel plezier stonden centraal, en het was een dag om niet te vergeten. Bedankt aan de Dirk Kuyt Foundation, stichting Bijzonder in Beweging, en alle betrokkenen die deze dag mogelijk hebben gemaakt. Het bewijst maar weer dat sport en plezier voor iedereen toegankelijk kunnen zijn, ongeacht hun beperking.

 

Verwant

Regio

Limburg heeft besloten de samenwerking met Arriva voort te zetten. De provincie handhaaft de concessie onder bestaande voorwaarden, die vertrouwelijk blijven, tot het contract...

Gennep

Het Jenaplanonderwijs viert haar 100-jarig bestaan met festiviteiten in het hele land. Metameer in Boxmeer viert trots haar zilveren jubileum met een Meet &...

Gennep

Genneps Vocaal Ensemble bereidt zich voor op een groot(s) concert op 12 mei, na maanden van repetities. Sopraan Fenna Ograjensek en bariton Sef Thissen...

Gennep

Inwoners van Gennep en de ZwembadCoalitie blijven strijden voor behoud van zwembad Pica Mare. Maandelijkse acties gepland na stilte gemeentehuis. Sluiting zou verregaande gevolgen...