Agenda
Volg ons
Couldn't connect with Twitter
Shared Space
 

Blaas de sporthal op

Er is in Gennep te weinig ruimte om binnen te sporten. De gemeente is belast met de puzzel het probleem op te lossen. Op aandringen van de sportclubs is onderzoek gedaan naar de capaciteit en kwaliteit van de binnensportaccommodaties. Hieruit blijkt dat de bezettingsgraad van de zalen hoog is. De beschikbaarheid daardoor laag.

 

 

Naast het gebrek aan ruimte klagen verenigingen ook over een gebrek aan hygiëne, schoonmaak, klantvriendelijkheid, bergruimte, klimaatbeheersing, onderhoud en veiligheid. Vooral OptiSport zou steken laten vallen. Sport-wethouder Rob Peperzak gaat in gesprek met de exploitant.

 

 

SPES en VIOS lopen vooral tegen problemen aan in het winterseizoen, als de korfballers hun wedstrijden binnen afwerken. Beide club spelen de zaalvariant van hun thuiswedstrijden buiten de gemeentegrenzen, omdat ze bijna niet terecht kunnen in Pica Mare.

 

 

Gymzalen

 

 

Het rapport gebiedt het afstoten van enkele oude gymzalen in de kernen Ottersum en Heijen, zodat de kosten minder worden. Het uitbreiden van de sporthal in Gennep zou daardoor mogelijk worden. Die hal is wel verbonden met het zwembad en heeft nog een levensduur van twee decennia. Bovendien maken naast sporters ook alle basisscholen gebruik van gymzalen. Het afstoten heeft dus gevolgen voor de gymlessen. Daarom gaat de gemeente samen met verenigingen, scholen, gebruikers, exploitant en betrokkenen werken aan een toekomstvisie die nog dit jaar klaar moet zijn.

 

 

Blaashal

 

 

In andere gemeenten, waar soortgelijke problemen zich voordoen, is de blaashal in opkomst. Clubs kiezen er voor om in de donkere maanden een zogenaamde ‘Air Dome’ op te blazen. Kan een blaashal het ruimtegebrek tackelen?

 

 

 

 

Met de instant accommodatie hoeft een club niet meer te vechten om een plekje in de volle sporthal. En het clubhuis of de kantine blijven het hele jaar door hét ontmoetingspunt van de vereniging.

 

 

In het buitenland worden deze luchthallen ook voor andere zaken gebruikt. Ze doen dienst als plantenkas, radarkoepel of als tijdelijke opslaglocatie. Het neerzetten van blaashallen is goedkoper en ze staan sneller.

 

 

Reacties