Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Murat Gerçek

Gennep

Bloemen voor biljartkampioen Murat Gerçek

In juni werd team ABC Töpke-Teunesen zand en grint-Peter Smits bestratingen Nederlands kampioen biljart. Reden voor de Ottersumse teamleider Murat Gerçek om de medaille persoonlijk aan wethouder sport, Rob Peperzak, te tonen in combinatie met een goed gesprek.

 

 

Het vriendenteam onder leiding van Murat promoveerde onlangs naar de derde divisie, spelsoort driebanden.

 

 

Murat Gerçek

 

 

Murat is in zijn team de enige speler met een beperking.

 

 

Dat heeft soms nadelen want ik kan niet overal goed bij. Driebanden is een complex spel maar met hulpstukken lukt het wel. Ik ben er trots op dat ik met mijn team Nederlands kampioen ben geworden! Mede dankzij onze sponsoren Teunesen zand en grint en Peter Smits bestratingen hebben we de mogelijkheid om aan zulke kampioenschappen deel te nemen. Daar zijn we erg dankbaar voor.

 

 

Van pizzabakker tot biljartkampioen

 

 

Biljarten is een jarenlange hobby van Murat. Naast het runnen van zijn pizzeria Pinoccio in de Spoorstraat tot 2009 kostte het moeite om er tijd voor vrij te maken. Nu heeft hij ongelukkigerwijs tijd in overvloed.

 

 

In 2014 werd ik ziek. Ik had al langere tijd klachten. Toen na een jaar van onderzoeken duidelijk werd wat ik mankeerde, was het al te laat. Door een tumor in mijn nekwervel raakte ik deels verlamd. Daar kwamen nog twee beroertes bij. Het biljarten pakte ik snel weer op. Het werd een belangrijke uitlaatklep voor me.

 

 

Elke dinsdag- en donderdagmiddag traint hij in De Goede Herder. Daar speelt hij samen met ouderen.

 

 

Biljart is een sport die sterk vergrijst. Ik zou graag jongeren willen trainen. Enerzijds om voor jonge aanwas te zorgen, anderzijds om voor mezelf een nuttige dagbesteding te hebben. Hoewel ik nog niet helemaal hersteld ben, ligt er nog een toekomst voor me. Ik ben pas 48.

 

 

Over biljarten raken Murat en de wethouder niet uitgepraat. Rob Peperzak haalt herinneringen op dat hij als student al biljartte in Utrecht. In al het enthousiasme wordt bijna vergeten de bloemen te overhandigen. De wethouder mag voor even de medaille vasthouden.

 

 

Bron: Gemeenterubriek Gennep, VIA Gennep 18 juli 2018

 

 

Verwant

Gennep

Op maandagavond 20 maart 2023 vond er in de raadzaal van Gennep een raadsinformatiebijeenkomst plaats over de gebiedsontwikkeling Maaskemp. De bijeenkomst werd goed bezocht...

Gemeente Gennep

De gemeente Gennep organiseert op 20 maart een bijeenkomst over de ontwikkeling van de Maaskemp. Dit gebied omvat de uiterwaarden van de Maas tussen...

Gennep

Teunesen Zand en Grint en AVG Beheer willen bij de haven van Heijen een nieuwe watergeul aanleggen en het 27 hectare grote bedrijventerrein uitbreiden...

Gennep

Er is een plan ontwikkeld door het bedrijf Teunesen Zand en Grint voor een gebied genaamd de Maaskemp in Gennep. Het plan omvat een...