Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Boels Ladies Tour

Gennep

Aankomst Boels Ladies Tour in Gennep verschoven naar 2018

De gemeente Gennep is pas in 2018 aankomstplaats in de Boels Ladies Tour, dat zijn gemeente en de organisatie van deze UCI Women’s WorldTour-wedstrijd overeen gekomen. Aanvankelijk was de aankomst in Gennep voorzien op de openingsdag van de komende editie (2017) van de Boels Ladies Tour. Na de proloog in Wageningen zou het vrouwenpeloton de avondetappe op 29 augustus starten en eindigen in Gennep.

 

 

1 etappe per dag

 

 

De internationale wielerbond UCI liet de organisatie van de Boels Ladies Tour echter weten dat het niet is toegestaan een dubbele etappe af te werken in een wedstrijd van de UCI Women’s WorldTour. Dit in tegenstelling tot wedstrijden met een .1-status, zoals de ronde voorheen had. Van deze bepaling was de organisatie vooraf niet op de hoogte.

 

 

Na constructief overleg met de gemeente Gennep is besloten de etappe van 2017 door te schuiven naar het volgende kalenderjaar. Daarin krijgt Gennep dan een eigen plek in het etappeschema van deze belangrijkste etappekoers voor vrouwen van ons land.

 

 

Gennep blijft startplaats vierde etappe 2017

 

 

Overigens is Gennep niet helemaal uit het rittenschema voor 2017 verdwenen. De vierde etappe – die plaats vindt op 1 september en finisht in Weert – gaat nog altijd van start in deze Limburgse gemeente. Koersdirecteur Thijs Rondhuis van de Boels Ladies Tour laat weten dankbaar te zijn voor de opstelling van Gennep.

 

 

Ik wil de gemeente en de uitvoerende organisatie van 4Events danken voor het meedenken over een oplossing die voor alle meewerkende partijen acceptabel is. En ik ben blij in 2017 én 2018 met de opgewaardeerde Boels Ladies Tour te gast te mogen zijn in Gennep.

 

 

https://gennep.news/boels-ladies-tour/

 

Bron: www.hollandladiestour.nl

 

 

Verwant

Gennep

De Joodse begraafplaats in Gennep wordt gerestaureerd als onderdeel van het Erfgoed Telt-project, terwijl het een stukje lokale Joodse geschiedenis en cultureel erfgoed behoudt...

Column

Dwarsliggert onthult in zijn nieuwste column op Gennep.News hoe scherpe kritiek een krachtig instrument kan zijn om lezers uit te dagen en een drang...

Gennep

Bij Tourist Info Gennep is de boeiende mini-expositie 'Woodwonder' te bewonderen, waarin Maria Boomgaars uit Ven-Zelderheide haar kunstwerken van boomwortels tentoonstelt.

Heijen

Rijkswaterstaat plant ecologische verbeteringen in de Maasuiterwaard tussen Afferden en Heijen, met projecten als 'Geul Ossenkamp' en 'Monding Heijense Leijgraaf'. Publieke inbreng is welkom...