Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Annemiek van Vleuten Boels Ladies Tour Gennep

Ladies Tour

Boels Ladies Tour live op televisie

De Boels Ladies Tour van 3 t/m 8 september is dit jaar live te volgen bij de regionale omroepen en Eurosport 1. Daarmee zet de organisatie opnieuw een flinke stap in de exposure van het vrouwenwielrennen. En van ons stadje! Op donderdag 5 september rijdt het peloton in wielerstad Gennep.

De Boels Ladies Tour van 3 t/m 8 september is dit jaar live te volgen bij de regionale omroepen en Eurosport 1. Daarmee zet de organisatie opnieuw een flinke stap in de exposure van het vrouwenwielrennen. En van ons stadje! Op donderdag 5 september rijdt het peloton met titelverdedigster Annemiek van Vleuten (foto) in wielerstad Gennep.

 

 

Gennep blijft wielerstad

 

 

De Nederlandse vrouwen behoren tot de absolute wereldtop. Maar ondanks de vele successen blijft de vrouwelijke wielersport wat betreft sponsorgelden, zichtbaarheid op televisie en media-aandacht ver achter op hun mannelijke collega’s. Annemiek van Vleuten, winnares van de laatste twee edities, vindt het een goede ontwikkeling dat wielerwedstrijden live worden uitgezonden.

 

 

De eerste prioriteit om vrouwenwielrennen verder te ontwikkelen is via live-tv. Pas daarna moeten we gaan discussiëren over zaken als gelijkheid prijzengeld tussen mannen en vrouwen.

 

 

Regionale omroepen

 

 

De regionale zenders L1, Omroep Gelderland, RTV Oost en Podium TV zenden de finales van alle etappes live uit. Van elke etappe wordt de laatste anderhalf uur van de wedstrijd live uitgezonden. L1, Omroep Gelderland en RTV Oost zullen een programma uitzenden waarvan het live commentaar gezamenlijk ingevuld wordt. Podium TV zal haar eigen commentaar doen.

 

 

 

 

Eurosport

 

 

Eurosport Benelux besteedt dagelijks aandacht aan de Boels Ladies Tour. Van de eerste vier etappes wordt de dag erna, voor de live-uitzending van de Ronde van Spanje, een samenvatting uitgezonden op Eurosport 1. Daarnaast zendt Eurosport op zaterdag en zondag het laatste koersuur van de beslissende etappes ook live uit op Eurosport 1 met commentaar van Nick Stöpler en oud-renster Iris Slappendel.

 

 

 

 

Via L1, Omroep Gelderland en RTV Oost bereiken we een breed publiek in de provincies waar de etappes zich afspelen. De uitzendingen op de regionale omroepen zijn belangrijk voor het evenement en haar etappeplaatsen.

 

 

Zegt Organisator Thijs Rondhuis, die blij is met de uitzendingen via de diverse omroepen en zenders.

 

 

Dat Eurosport nu zes dagen op prime-time, waarvan zelfs twee etappes live, een UCI Women’s World Tour wedstrijd uitzendt, is baanbrekend. Door de koppeling met de uitzendingen van de Vuelta bereiken we een enorm groot publiek. Het is een flinke stap voor het vrouwenwielrennen en het zet de Boels Ladies Tour echt in de kopgroep van de UCI Women’s World Tour.

 

 

https://gennep.news/boels-ladies-tour/

 

 

Foto: Jan Tomasila van GennepNews

 

 

Verwant

Gemeente Gennep

De VVD Gennep heeft het college van burgemeester en wethouders gevraagd te onderzoeken of bedrijven in Gennep, net als in Nederweert, overtollige stroom kunnen...

Regio

L1, Limburg's regionale omroep, keert terug naar oorspronkelijke naam L1 Nieuws na 10 jaar als 1Limburg. Vernieuwd format voor dagelijks actualiteitenprogramma en plannen voor...

Regio

Oud-bisschop Harrie Smeets van Roermond overleed op 20 december op 63-jarige leeftijd na een moedige strijd tegen een hersentumor. Zijn diepe toewijding aan het...

Gemeente Gennep

De Italiaanse wielrenster Elisa Balsamo heeft de harten van wielerfans veroverd met haar indrukwekkende overwinning in de Gennepse etappe van de Simac Ladies Tour....