Agenda
Volg ons
Shared Space
 

Gennep etappeplaats Boels Ladies Tour

De absolute wereldtop aan wielrensters komt in 2018 naar Limburg. Wielerstad Gennep, Weert en Sittard-Geleen worden aankomst- en vertrekplaatsen van de Boels Ladies Tour op 30 en 31 augustus en 1 september.

 

 

 

 

De Boels Ladies Tour is een meerdaagse wielerwedstrijd van het hoogst denkbare niveau. De Tour maakt deel uit van de UCI Women’s World Tour, waardoor de beste twintig ploegen van de UCI-ranglijst automatisch zijn uitgenodigd. De Boels Ladies Tour is in 1998 opgericht en beleeft komend jaar dus zijn 21e editie.

 

 

Wethouder Sport Ed Vandermeulen van Gennep:

 

 

De Top van Limburg is klaar om de wielertoppers te laten genieten van een mooie etappe in het land van Maas en Niers.

 

 

 

 

Wielerwedstijd Boels Ladies Tour 2018

 

 

De Boels Ladies Tour is een evenement op Olympisch niveau. De organisatie is in handen van Courage Events, dat ook tekent voor de organisatie van Olympia’s Tour. De komende editie vindt plaats van dinsdag 28 augustus tot en met zondag 2 september 2018. De organisatie heeft voor drie dagen van de Tour gekozen voor etappes in Limburg om op die manier Noord-, Midden- en Zuid-Limburg met elkaar te verbinden. Elke etappe heeft een lengte van circa 120-145 km.

 

 

Gennep wordt etappeplaats op donderdag 30 augustus, Weert op vrijdag 31 augustus en Sittard-Geleen op zaterdag 1 september. Nieuw is dit jaar dat er geen etappes van de ene naar de andere plaats worden verreden, maar dat elke plaats op een dag start- en finishlocatie is. De Koninginnenetappe (de zwaarste etappe van de wedstrijd) wordt op zaterdag in Zuid-Limburg verreden met start en finish in het Tom Dumoulin Park in Sittard.

 

 

Boels Ladies Tour

 

Foto: Jan Tomasila van GennepNews

 

 

Reacties