Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Ladies Tour

Gennep’s programma Boels Ladies Tour

Donderdag 30 augustus strijkt voor het vijfde jaar op rij de Boels Ladies Tour neer in Gennep. Dit is een meerdaagse wielerkoers voor het professionele dameswielrennen. Gennep is dit jaar weer zowel de start- als finishlocatie van de derde etappe. Het complete programma van deze dag is te vinden op www.Gennep.News.

Donderdag 30 augustus strijkt voor het vijfde jaar op rij de Boels Ladies Tour neer in Gennep. Dit is een meerdaagse wielerkoers voor het professionele dameswielrennen. Gennep is dit jaar weer zowel de start- als finishlocatie van de derde etappe.

 

 

 

 

Programma

 

 

Om 12.00 uur worden de ploegen gepresenteerd op de Markt, waarna om 13.00 uur de rensters starten aan de 129 kilometer lange etappe. De eerste doorkomst in het centrum zal rond 14.00 uur zijn. Omstreeks 15.00 uur komen de rensters voor de tweede keer langs, om te beginnen aan hun laatste ronde. Via meerdere lokale omlopen door de gemeenten Gennep en Bergen finishen de dames rond de klok van 16.00 uur op het Jan Lindersplein. Aansluitend vindt de huldiging plaats op de Markt.

 

 

https://gennep.news/boels-ladies-tour/

 

Voor de kinderen

 

 

Tijdens de etappe is er op het Jan Lindersplein van alles te beleven. Voor de kinderen is er een parcours uitgezet, waar zij met freestyle skelters de snelste tijd neer kunnen zetten. Er is een groot springkussen en de mogelijkheid om zich te laten schminken. Daarnaast is de etappe live te volgen via een groot scherm.

 

 

Wereldtop

 

 

De Boels Ladies Tour, die behoort tot de UCI Women’s World Tour, start dit jaar op 28 augustus met een proloog in Arnhem en gaat via een etappe in en rondom Nijmegen richting Limburg. Na het aandoen van Gennep volgen er nog etappes in Weert en in Sittard. Op 2 september vindt de afsluitende tijdrit plaats in Roosendaal. Ook dit jaar staan er weer veel wereldtoppers aan de start, waaronder de winnares van vorig jaar, Annemiek van Vleuten, olympisch kampioene Anna van der Breggen en de huidige wereldkampioene Chantal Blaak.

 

 

Verkeersmaatregelen

 

 

In het belang van een veilig verloop van de etappe en de activiteiten op het Jan Lindersplein wordt de Brugstraat (tussen de Zandstraat en ’t Straatje) afgesloten voor al het gemotoriseerd verkeer. Tijdens de etappe staan er verkeersregelaars, die het verkeer richting centrum en Ottersum zullen omleiden. Verder wordt het parcours tijdelijk vrijgehouden door motards, die voor de wielrensters uit rijden.

 

 

Parkeren

 

 

Bezoekers kunnen parkeren op de nabijgelegen parkeerterreinen aan ’t Straatje, het Martinushof en het Europaplein.

 

 

Live op L1 en Omroep Gelderland

 

 

De Boels Ladies Tour is dit jaar live op televisie te volgen. De uitzendingen zijn dagelijks van 14.30 tot 16.30 uur en landelijk te zien op de Ziggo kanalen; L1 op 713 en Omroep Gelderland op 705. Bij beide omroepen zijn de uitzendingen ook op de online kanalen te bekijken.

 

 

Bron en foto: Gemeenterubriek Gennep, VIA Gennep 22 augustus 2018

 

 

Verwant

Gennep

Na een pauze van drie jaar keert de braderie terug naar Gennep op 8 september, geleid door BIZ en EERI Markten. Lokale ondernemers kunnen...

Gennep

Winkelcentrum Clarenshof, tussen Zandstraat en De Poel, wordt vernieuwd! Renovatie en nieuwbouw brengen moderne appartementen en winkelruimtes. Voorbereidingen starten op 10 april 2024, met...

Gennep

In Gennep wordt Johannes Wierts, een invloedrijke Nederlandse componist, geëerd met een straatnaam, de 'Wiertshof'. Wierts' meer dan 170 composities markeren zijn impact op...

Gennep

Lokale held Arie de Groot, Gennepse bakker in ruste, deelt zijn persoonlijke herinneringen aan de Tweede Wereldoorlog en de bouw van de langste baileybrug...