Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Annemiek van Vleuten

Ladies Tour

Wereldtop wielrensters in Gennep

Donderdag 30 augustus worden om 12.00 uur de deelnemende ploegen van de Boels Ladies Tour gepresenteerd op de Markt in Gennep. Ook dit jaar staan er weer veel wereldtoppers aan de start, het allerhoogste niveau van het vrouwenwielrennen, wie is wie? Op www.Gennep.News lees je alles over de toppers om in de gaten houden.

Donderdag 30 augustus worden om 12.00 uur de deelnemende ploegen van de Boels Ladies Tour gepresenteerd op de Markt in Gennep. Ook dit jaar staan er weer veel wereldtoppers aan de start, het allerhoogste niveau van het vrouwenwielrennen, wie is wie? Deze toppers moet je in de gaten houden.

 

 

Chantal Blaak

 

 

Titelverdedigster Chantal Blaak is sinds september vorig jaar regerend wereldkampioen. Hierdoor verdween haar shirt met het rood, wit en blauw, dat ze in juni al in ’s-Heerenberg had bemachtigd in de kast. Regenboogkleuren prevaleren. De manier waarop ze in Hoogerheide de titel prolongeerde, vertoonde overeenkomsten met die grootste zege in haar carrière in Bergen, Noorwegen. In beide wedstrijden kwam ze in een vroeg stadium ten val, maar wist ze zich vrijwel schadevrij weer naar voren te rijden.

 

 

https://twitter.com/ChantalBlaak/status/1027552385378541569

 

 

Lucinda Brand

 

 

Lucinda Brand van Team Sunweb werd in 2013 en 2015 werd ze Nederlands kampioene op de weg en in 2018 Nederlands kampioene in het veld.

 

 

Anna van der Breggen

 

 

Olympisch kampioene Anna van der Breggen won dit jaar in Boxmeer de dernykoers. Chantal Blaak werd tweede en Marianne Vos derde. Van der Breggen werd in 2012 Europees kampioene tijdrijden (onder 23 jaar). Tijdens de ploegentijdrit op het wereldkampioenschap 2014 kwam Van der Breggen zwaar ten val en liep een bekkenbreuk op. In 2015 won ze toch de Giro Rosa en de tweede editie van La Course. In 2016 is Van der Breggen benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau vanwege haar Olympische titel in Rio de Janeiro (2016).

 

 

Van der Breggen werd dit jaar tweede in La Course by Le Tour de France; in de finale in Le Grand Bornand werd ze, na vijftien kilometer lang als enige op kop gereden te hebben, enkele meters voor de eindstreep achterhaald door Annemiek van Vleuten.

 

 

Ellen van Dijk

 

 

Tijdritspecialiste en oud-winnares Ellen van Dijk is begin deze maand voor de derde keer op rij Europees kampioene tijdrijden geworden. De renster van Sunweb had in de stromende regen in Glasgow over 32,3 kilometer alleen concurrentie van landgenote Anna van der Breggen, die genoegen moest nemen met zilver. De 31-jarige Van Dijk werd eerder dit jaar Nederlands kampioene. In 2013 pakte ze in Florence de wereldtitel.

 

 

Annemiek van Vleuten (foto)

 

 

Annemiek van Vleuten won dit jaar glansrijk de Giro Rosa, en daarmee is ze de derde Nederlandse ooit die dit flikt. Twee dagen later boekte ze tijdens La Course een van de mooiste en waarschijnlijke de spectaculairste zeges uit haar loopbaan. Ze rekende na een bizarre finale af met Anna van der Breggen. Van Vleuten werd in 2017 wereldkampioene tijdrijden in het Noorse Bergen en is maar liefst vijf maal Nederlands kampioen. In 2017 won ze ook nog het NK mountainbike.

 

 

 

 

Dat de Wageningse in vorm is blijkt donderdag 23 augustus, ze heeft de eerste Veenendaal-Veenendaal Classic op haar naam geschreven.

 

 

Kirsten Wild

 

 

Ook sprintkanon Kirsten Wild is er alles aan gelegen om in deze Boels Ladies Tour het zegegebaar te kunnen maken. In 2015 en in 2018 kroonde ze zichzelf al tot wereldkampioene op de wielerbaan.

 

 

https://gennep.news/boels-ladies-tour/

 

Deelnemende ploegen

 

 

 • Boels Dolmans Cycling Team (Ned)
 • Mitchelton Scott (Aus)
 • Team Sunweb (Ned)
 • Ale Cipollini (Ita)
 • Canyon // Sram Racing (Dui)
 • Waowdeals Pro Cycling Team (Ned)
 • Wiggle High5 (Eng)
 • Valcar PBM (Ita)
 • Cylance Pro Cycling (USA)
 • BTC City Ljubljana (Slo)
 • FDJ Nouvelle – Aquitaine Futuroscope (Fra)
 • Astana Women’s Team (Ita)
 • Hitec Products – Birk Sport (Nor)
 • Team Virtu Cycling (Den)
 • Parkhotel Valkenburg (Ned)
 • Lotto Soudal (Bel)
 • KNWU National team (Ned)
 • National Team USA (USA)

 

 

Verwant

Gemeente Gennep

De Italiaanse wielrenster Elisa Balsamo heeft de harten van wielerfans veroverd met haar indrukwekkende overwinning in de Gennepse etappe van de Simac Ladies Tour....

Gennep

Gennep heeft dit jaar opnieuw het genoegen de wielrenners van de Simac Ladies Tour te verwelkomen, de grootste wielerwedstrijd voor vrouwen op World Tour-niveau...

Gemeente Gennep

De gemeente Gennep blijft tot 2025 de locatie voor een belangrijke etappe in de Simac Ladies Tour, een grote fietsrace voor vrouwen. Dit is...

Ladies Tour

Op donderdag 1 september komt de Simac Ladies Tour voor de achtste keer door Gennep. De grootste wedstrijd voor de vrouwen op World Tour-niveau...