Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Foto: Dirk Kerkhoff

Gennep

Cougars wint thuis van Cracks

Cougars heren 1 speelde zondag tegen Cracks uit Someren en won nipt de thuiswedstrijd met 66-63. Someren was een bekende voor Gennep. Het won vorig jaar de thuiswedstrijd, maar verzaakte te winnen in de uitwedstrijd.

 

 

Cracks, een team dat veel ervaring heeft tegen een redelijk jong team uit Gennep. Cougars miste een paar spelers vanwege vakantie en werk. Reden voor Henri Timmermans om ook gebruik te gaan maken van center Tebarts. Cracks en Gennep startte beiden de wedstrijd met een man-to-man defence. Gennep had wederom een vlotte start en kwam het eerste kwart op voorsprong met 23-12, mede door een aantal driepunters van Frederix en Dekker.

 

 

Het tweede kwart verliep voor Gennep moeizamer doordat er een aantal back-doors werden gelopen door Cracks. Ruststand 34-27. Een mooie voorsprong, maar 7 punten verschil kan nog alle kanten op in zo’n wedstrijd. Het derde kwart werd er weer meer druk gezet door Gennep. Van Uijtert, die gelukkig aanwezig was ondanks dat hij ieder moment gebeld kon worden door zijn hoogzwangere vrouw, zorgde er in het derde kwart voor dat er veel rebounds in de aanval en in de verdediging gepakt werden.

 

 

Het laatste kwart werd nog spannend doordat Cracks veel vrije worpen scoorde vanuit Gennepse fouten onder het bord. De laatste minuut was het verschil nog slechts 1 punt. Gennep nam de bal uit onder de basket en wilde dribbelen. Echter werd De Ruyter opzettelijk tegengehouden door een speler van Cracks wat resulteerde in twee vrije worpen plus bij de zijlijn uitnemen in het voordeel van Cougars. De twee vrije worpen werden door de Ruyter benut en Someren kon de bal niet meer afpakken van de Cougars. Eindstand 66-63.

 

 

Gelukkig hebben we de wedstrijd in eigen hand kunnen houden, maar er valt nog genoeg om op te trainen. We hebben het ons zelf veel te moeilijk gemaakt.

 

 

Aldus speler Teunesen.

 

 

Archieffoto: Dirk Kerkhoff

 

 

Verwant

Sport

Afgelopen weekend speelde Gennep Cougars heren 1 team een wedstrijd tegen hun rivalen uit Bemmel. De wedstrijd vond plaats in De Kooi, de arena...

Sport

Afgelopen zondag was het een spannende dag voor de heren van basketbalteam Gennep Cougars. Er stond namelijk een belangrijke wedstrijd op het programma tegen...

Gennep

Richard Teunesen, van het zand- en grindbedrijf uit Heijen, heeft onlangs een belangrijke duurzaamheidsprijs gewonnen met zijn project De Bakelse Plassen. Nina Polman uit...

Heijen

Teunesen, het zand- en grindbedrijf uit Heijen, heeft een belangrijke duurzaamheidsprijs gewonnen met het project De Bakelse Plassen. Meer informatie op Gennep.News.