Agenda
Volg ons
Couldn't connect with Twitter
Shared Space
 

Cougars wint van directe concurrent

De basketbalcompetitie van de tweede klasse is na ongeveer 9 wedstrijden verdeeld in twee groepen; de bovenste zes teams die strijden om het kampioenschap en de onderste zes teams die degradatie willen ontlopen. Gennep Cougars hoort bij de bovenste 6 en strijdt dus mee voor het kampioenschap.

 

 

https://www.facebook.com/pg/GennepNews/photos/?tab=album&album_id=2248690525374187

 

 

Achilles staat op papier op de zesde plek en daar moest dus van gewonnen worden om mee te blijven doen in de race naar het kampioenschap.

 

 

Achilles begon de wedstrijd met felle aanvallen en aanvallende rebounds. Cougars had met name last van de driepuntschutters van Achilles die het eerste kwart voor veel dreiging en scores zorgden. Later in het eerste kwart kon veelvuldig de fast-break worden gelopen door Sorin Feron waardoor het eerste kwart werd gewonnen met 17-14.

 

 

Het tweede kwart kenmerkte zich door Gennep dat op de vrije worpen meer ballen scoorde dan Achilles deed.

 

 

Hierdoor kwam de ruststand op 36-32 in het voordeel van Gennep. In het derde kwart schakelde Cougars om naar een zoneverdediging waarbij fel uitgestapt werd naar de driepuntschutters.

 

 

Ook Swinkels, die de eerste helft veel uit driepuntpogingen scoorde, slaagde er in het derde kwart niet goed in de driepunters te scoren. Daarnaast maakte Gennep in de aanval veelvuldig gebruik van centers Dekker en Van de Uijtert waardoor vele scores volgden onder de ring.

 

 

Gennep won de wedstrijd met 67-59 waardoor Cougars zich vestigt op de tweede plaats in het klassement en Achilles zich op dit moment scheidt van de top 5 teams.

 

 

Komende zaterdag speelt Cougars Heren 1 om 20.15 uur de zeer bepalende wedstrijd in Deurne tegen de koploper Deurne Pioneers.

 

 

Foto’s: Peter Gommans

 

 

Reacties