Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Gennep Cougars

Sport

Cougars wint van directe concurrent

Gennep Cougars won de thuiswedstrijd tegen Achilles met 67-59 waardoor Cougars zich vestigt op de tweede plaats in het klassement en Achilles zich op dit moment scheidt van de top 5 teams. Lees het verslag en bekijk de foto’s van Peter Gommans op www.Gennep.News/sport.

De basketbalcompetitie van de tweede klasse is na ongeveer 9 wedstrijden verdeeld in twee groepen; de bovenste zes teams die strijden om het kampioenschap en de onderste zes teams die degradatie willen ontlopen. Gennep Cougars hoort bij de bovenste 6 en strijdt dus mee voor het kampioenschap.

 

 

https://www.facebook.com/pg/GennepNews/photos/?tab=album&album_id=2248690525374187

 

 

Achilles staat op papier op de zesde plek en daar moest dus van gewonnen worden om mee te blijven doen in de race naar het kampioenschap.

 

 

Achilles begon de wedstrijd met felle aanvallen en aanvallende rebounds. Cougars had met name last van de driepuntschutters van Achilles die het eerste kwart voor veel dreiging en scores zorgden. Later in het eerste kwart kon veelvuldig de fast-break worden gelopen door Sorin Feron waardoor het eerste kwart werd gewonnen met 17-14.

 

 

Het tweede kwart kenmerkte zich door Gennep dat op de vrije worpen meer ballen scoorde dan Achilles deed.

 

 

Hierdoor kwam de ruststand op 36-32 in het voordeel van Gennep. In het derde kwart schakelde Cougars om naar een zoneverdediging waarbij fel uitgestapt werd naar de driepuntschutters.

 

 

Ook Swinkels, die de eerste helft veel uit driepuntpogingen scoorde, slaagde er in het derde kwart niet goed in de driepunters te scoren. Daarnaast maakte Gennep in de aanval veelvuldig gebruik van centers Dekker en Van de Uijtert waardoor vele scores volgden onder de ring.

 

 

Gennep won de wedstrijd met 67-59 waardoor Cougars zich vestigt op de tweede plaats in het klassement en Achilles zich op dit moment scheidt van de top 5 teams.

 

 

Komende zaterdag speelt Cougars Heren 1 om 20.15 uur de zeer bepalende wedstrijd in Deurne tegen de koploper Deurne Pioneers.

 

 

Foto’s: Peter Gommans

 

 

Verwant

Gennep

Gennep in shock na ontdekking van Banksy-werk op Museum Het Petershuis In een onverwachte wending is gisteravond een nieuw Banksy-werk ontdekt op de zijkant...

Gennep

Richard van de Meulenreek, eigenaar van SnoepKado, is opgelucht dat er eindelijk duidelijkheid is gekomen over de verhuizing van de winkel. Hij zegt: "Na...

Gennep

Op 22 april 2023 zal de band Mo and The Stage Animals optreden in de kleine zaal van de Pica Mare. Deze band bestaat...

Gennep

De sfeervolle fine-art foto’s van fotograaf Marjan van Herpen zijn terug in Museum Het Petershuis in Gennep! Na haar zeer succesvolle expositie in 2021...