Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Stichting Doejemee

Gennep

Creatieve aftrap Jeugdcultuurfonds

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa. Cum sociis Theme natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus. Aliquam lorem ante, dapibus in, viverra quis, feugiat a, tellus. Phasellus viverra nulla ut metus varius laoreet.

Creatieve aftrap Jeugdcultuurfonds

Gemeente Gennep sluit zich vanaf 2017 aan bij het Jeugdcultuurfonds. Kinderen uit gezinnen die het niet breed hebben kunnen vanuit dit fonds ondersteuning krijgen voor het lidmaatschap voor kunstzinnige en culturele organisaties en voor attributen. De creatieve aftrap vond op 20 oktober plaats in het historisch Stadhuis Gennep.

De klarinetgroep van Harmonie Unitas et Fidelitas Gennep leidde de bijeenkomst muzikaal in. Na een diepe buiging en groot applaus, vertelde wethouder Peter Lucassen over het Jeugdcultuurfonds: “Net zoals deze kinderen hun muzikale talent ontdekken, vinden wij dat alle kinderen in onze gemeente zich creatief moeten kunnen ontwikkelen! Los van hoe gevuld de portemonnee van je ouders is.”

Doejemee geeft cultuur een boost
Stichting Doejemee zorgt er met het programma Sjors Sportief en Creatief voor dat kinderen hun unieke kwaliteiten kunnen ontdekken. Ook kan Doejemee voor een gezin een aanvraag voor ondersteuning indienen bij het Jeugdcultuurfonds. Mascotte Sjors was zelf ook aanwezig op 20 oktober. Samen met beweegcoach Rik spoorde hij de zaal aan tot een beweegmomentje, want sport en cultuur gaan immers hand in hand.

Rabobank steunt Gennepse kinderen
Nadat de wethouder en Petra Dassen van het Jeugdcultuurfonds hun handtekening zetten, overhandigde Rabobank Lvcm Kantoor Gennep een cheque van maar liefst 2500 euro. Zo wordt het voor nog meer gezinnen uit de gemeente Gennep (gemeente) mogelijk om een beroep te doen op het Jeugdcultuurfonds. De bijeenkomst sloot af in culturele stijl, met een indrukwekkend optreden van de meiden van de musicalgroep van Marleen Dieperink uit Milsbeek.

Wilt u als vereniging ook helpen om de toegang voor kinderen uit minimagezinnen tot sport of cultuur gemakkelijker te maken? Zoek dan contact met Stichting Doejemee via info@doejemee.nu.

Bron: Gemeenterubriek Gennep, foto: www.doejemee.nu

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Verwant

Regio

VPTZ Noordelijk Noord-Limburg biedt vrijwillige palliatieve zorg aan mensen in hun laatste levensfase. Met een luisterend oor, troost en praktische hulp ondersteunen ze zowel...

Gennep

Inwoners van Gennep en de ZwembadCoalitie blijven strijden voor behoud van zwembad Pica Mare. Maandelijkse acties gepland na stilte gemeentehuis. Sluiting zou verregaande gevolgen...

Culthis

Con Colore, ontstaan na een succesvol optreden in 2011, viert zijn 12½-jarig jubileum bij Parc Buitengewoon. Op 21 april, tijdens de open dag, betovert...

Gennep

Na een pauze van drie jaar keert de braderie terug naar Gennep op 8 september, geleid door BIZ en EERI Markten. Lokale ondernemers kunnen...