Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

CrossFit trainingen bij CrossFit Gennep
CrossFit trainingen bij CrossFit Gennep

Sport

CrossFit Gennep’s 24-uurs challenge

CrossFit Gennep neemt deel aan de 24AMRAP Challenge, een wereldwijde sportwedstrijd met 24 uur non-stop workouts. Het evenement steunt de Voedselbank Limburg-Noord en het Duchenne Parent Project, waarbij de sportschool lokale betrokkenheid en solidariteit benadrukt.

Op 9 en 10 december 2023 zal CrossFit Gennep zich op wereldniveau meten tijdens de 24AMRAP Challenge, een sportevenement waarin elk uur een nieuwe workout wordt doorstaan.

 

Deze sportieve uitdaging gaat echter verder dan alleen het verleggen van fysieke grenzen. CrossFit Gennep zet zich ook in voor het goede doel, met speciale aandacht voor de Stichting Voedselbank Limburg-Noord en het Duchenne Parent Project.

 

Jan Rooster, de bevlogen eigenaar van CrossFit Gennep, benadrukt de lokale betrokkenheid van zijn sportschool. “In de ware geest van CrossFit, waar community centraal staat, bundelen wij onze krachten voor de Voedselbank in de regio Limburg-Noord.”

 

“Als inwoner van de gemeente Venray, en met CrossFit leden uit onder andere de gemeenten Bergen en Gennep, weet ik hoe belangrijk het is om lokaal actief te zijn en mensen te helpen waar mogelijk.”

 

Voedselbank

 

Het goede doel staat centraal tijdens de 24AMRAP Challenge. De opbrengsten van het evenement gaan naar de Stichting Voedselbank Limburg-Noord, die zich inzet voor mensen met zeer beperkte financiële middelen door voedselpakketten beschikbaar te stellen.

 

“Hiermee wordt niet alleen steun geboden aan individuen in nood, maar wordt ook voedselverspilling tegen gegaan.”

 

Duchenne Parent Project

 

Daarnaast richt CrossFit Gennep zich op het Duchenne Parent Project om het onderzoek naar een behandeling of geneesmiddel voor Duchenne spierdystrofie te versnellen. Deze genetische spierziekte treft met name jongens, maar ook meisjes en vrouwen kunnen drager zijn.

 

Wendy Buijssen, lid van CrossFit Gennep en deelnemer aan de 24AMRAP Challenge, deelt haar persoonlijke motivatie:

 

“Duchenne spierdystrofie komt in mijn familie voor. Ik heb van dichtbij gezien hoe verschrikkelijk het is als steeds meer spieren in je lichaam niet meer meewerken.”

 

De 24AMRAP Challenge is niet alleen een sportieve krachtmeting, maar ook een oproep tot solidariteit. Wendy benadrukt haar betrokkenheid als draagster van het Duchenne-gen:

 

“Dat betekent dat ik als draagster van de spierziekte het duchenne-gen ook kan overdragen aan mijn kinderen. Ik heb dus extra veel motivatie om mijn spieren 24 uur lang in te zetten voor onderzoek naar deze vreselijke spierziekte.”

 

24AMRAP

CrossFit Gennep roept de gemeenschap op om samen deel te nemen aan de 24AMRAP Challenge en geld in te zamelen voor het goede doel. Jan Rooster:

 

“Samen tillen we niet alleen zware gewichten van de grond, we tillen ook levens op. Join us as we lift for a good cause!”

 

Voor meer informatie over de 24AMRAP Challenge, CrossFit Gennep, of de actie voor het goede doel, kunt u contact opnemen met Jan Rooster, eigenaar CrossFit Gennep, via info@crossfitgennep.nl of 06-51757380. CrossFit Gennep is gelegen op De Grens 6i, 6598 DL in Heijen.

 

Verwant

Column

In de nieuwe column van Dwarsliggert op Gennep.News wordt de onontkoombare realiteit van de Gemeente Gennep belicht, waar onherroepelijke beslissingen en genadeloze bezuinigingen een...

Gennep

In Gennep dreigt zwembad Pica Mare te zinken door hoge renovatiekosten, maar de 24 uur van Gennep en een petitie getuigen van een vastberaden...

Gemeente Gennep

RoodGroen Lokaal uit zorgen over schuldhulpverleningsvertragingen bij de Kredietbank in Gennep. Joy Hillebrand stelt schriftelijke vragen aan het College, onder meer over de impact...

Heijen

Sint kwam per boot aan in Heijen, ondanks het slechte weer. Het feest vol dans, zang en een opmerkelijke Hoofdpiet Vilma in d'n Toomp...