Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Dames 1 Vitesse '08
Dames 1 Vitesse '08

Sport

Vitesse ’08 Dames 1 mist promotie

Vitesse ’08 verloor na een spannend duel tegen Hapert Vr2 in de verlenging met 3-4 en miste promotie naar de 2e klasse. e emoties waren hoog, maar trots overheerste. Het team bedankte de supporters en besloot het seizoen af te sluiten met een BBQ bij Vitesse.

Zondag was het zover. De finale voor promotie naar de 2e klasse stond op het programma. Vitesse ’08 en Hapert Vr2 stonden tegenover elkaar op neutraal terrein bij VOW Zijtaart.

 

De spanning was te snijden, maar de sfeer in de kleedkamer was top met Jantje Smit op de achtergrond.

 

Vitesse’08 Dames 1 met 1 been in 2e Klasse

 

Na het eerste fluitsignaal begonnen beide teams vol energie. Al snel bleek Vitesse ’08 de bovenliggende partij. In de 26e minuut schoot Britt op doel. De keeper van Hapert stond kansloos en de 1-0 was een feit. Slechts vier minuten later was het opnieuw raak. Tamara legde de bal panklaar voor Britt, die prachtig afrondde: 2-0.

 

Tijdens de rust gaf Wil, de trainer, een peptalk. “We zijn goed bezig, maar blijven scherp. Krijgen we een tegendoelpunt, laat de koppen niet hangen,” was zijn boodschap. Met vernieuwde energie ging Vitesse ’08 de tweede helft in.

 

Tweede helft

 

In de 46e minuut nam Britt een corner. Tamara stond op de juiste plek en schoot de bal in het doel: 3-0. De wedstrijd leek gespeeld, maar Hapert gaf niet op. Hun linksvoor scoorde in de 61e minuut: 3-1. Kort daarna volgde opnieuw een treffer van Hapert: 3-2.

 

Spanning

 

De spanning steeg. Vitesse ’08 probeerde achterin dicht te houden, maar wilde ook zelf scoren. In de 75e minuut scoorde Belle na een duel met de laatste vrouw. Helaas werd dit doelpunt afgekeurd. De frustratie liep op, vooral bij trainer Wil, die geel kreeg.

 

De wedstrijd naderde zijn einde. Hapert zette nog eenmaal aan en scoorde in de laatste seconden de gelijkmaker: 3-3. De verlenging was een feit.

 

Verlenging

 

In de verlenging zette Hapert direct druk. De scheidsrechter maakte enkele discutabele beslissingen, wat leidde tot onrust bij Vitesse ’08. Wil kreeg zijn tweede gele kaart en ook Amira, Shelby en Vungy zagen geel. Met tien man probeerde Vitesse ’08 stand te houden, maar in de 97e minuut scoorde Hapert: 3-4.

 

De wedstrijd eindigde in mineur. Vitesse ’08 vocht tot het einde, maar promotie zat er niet in. De emoties waren hoog, maar trots overheerste. Het team bedankte de supporters en besloot het seizoen af te sluiten met een BBQ bij Vitesse.

 

“Supporters, bedankt voor jullie steun dit seizoen. Tot volgend jaar!”

 

 

Verwant

Sport

VIOS/SPES 1 heeft zich overtuigend geplaatst voor de NK finale dameskorfbal. Ook de A1 en B1 teams strijden mee. De finale vindt plaats op...

Gennep

Spoorwegromantiek: Museum Het Petershuis krijgt steun van Paul Janssen en Sjang Noy, die een boek uitbrengen waarvan de opbrengst naar het museum gaat. Twee...

Gennep

Vitesse'08 Dames 1 boekte een overtuigende 1-4 overwinning tegen SHH in Herten. De eerste wedstrijd onder interim-trainer Thommy was een groot succes. Zondag is...

Gennep

Kapelaan Ed Miedema, actief tijdens de Tweede Wereldoorlog, hielp geallieerde vluchtelingen en onderduikers in Gennep, en leidde de lokale Limburgse Onderduikorganisatie. Zijn eigenzinnige karakter...