Agenda
Volg ons
Couldn't connect with Twitter
Shared Space
 

De bal is rond, de cirkel ook

Op zondag 27 mei namen op sportpark De Heikamp twee actieve leden van VV Heijen na vele jaren afscheid van hun taak; Boy Hubbers en Paul Joosten.

 

 

 

 

Boy Hubbers

 

 

Laatste man in het veld, neemt na 15 jaar afscheid van zijn vaste selectieplek in het 1ste elftal. Op 17-jarige leeftijd mocht hij voor het eerst aantreden in een relatief volwassen team. Boy praat met passie over zijn beginjaren, het respect dat hij had voor de routinées.

 

 

In die tijd had ik gewoon respect voor de spelers die al langer in het veld stonden, het was een eer om met hen te mogen spelen.

 

 

Boy heeft op veel posities in de pitch gestaan; aanvaller, middenvelder, half, libero en tot nu als laatste man. Voor trefzekere penalty’s leunde het team ook op hem. Die ene keer dat hij op doel miste neemt het team hem niet echt kwalijk. Tijdens zijn jeugdjaren heeft Boy eerst bij de D2 van Vitesse ‘08 Gennep gespeeld en later voor de B1 van De Treffers uit Groesbeek mogen aantreden.

 

 

Spelertjes zouden zulke kansen moeten mogen krijgen; je leert echt meer op een andere plek dan alleen thuis.

 

 

 

 

Maar, zoals hij de vraag beantwoordt, laat Boy duidelijk blijken dat hij zeker de komende jaren nog niet uit het veld geslagen is. De deuren staan open naar wedstrijden spelen bij het 2de of 3de team. En zelfs een balletje tikken bij de veteranen wijst hij niet af. En de taak als jeugdtrainer weer oppakken kan ook wel weer eens in het verschiet liggen.

 

 

https://www.facebook.com/pg/GennepNews/photos/?tab=album&album_id=2362622007314371

 

 

Paul Joosten

 

 

Zelf in het verleden gevoetbald, maar altijd actief geweest op het gebied van jeugdspelers trainen en arbitreren. Sinds 9 aar was hij leider van het 1ste team van Heijen. Eerst samen met zijn oom Jan de Valk, en zijn neefjes Sjoerd en Nick in het veld.

 

 

We hadden elke zondagmiddag familiedag.

 

 

 

 

Paul genoot van zijn taak omdat enkele spelers die nu in het eerste team staan heeft hij nog als F-spelers getraind. Hij zag ze uitgroeien tot sterke spelers en is beretrots dat hij daar deel aan heeft gehad.

 

 

Lachen, lol hebben, juichen, serieus zijn, huilen, dat zit allemaal in het spel.

 

 

Paul heeft onder een aantal trainers als leider/grensrechter gefungeerd; Eus van Vijfeijken, John Janssen, Henny Queens en de huidige trainer Peter ten Haaf.

 

 

De cirkel is nu rond, ik heb alles kunnen doen wat ik wilde doen. Maar weg ben ik nog lang niet..

 

 

Paul heeft zowel degradaties als promoties meegemaakt, en dat heeft hij voor geen goud willen missen. Paul blijft betrokken bij de Heijense club, dat staat buiten kijf.

 

 

Reacties