Agenda
Volg ons
Couldn't connect with Twitter
Shared Space
 

De Leeuwinnen van de toekomst

De tijd dat voetbal alleen iets voor mannen was, is al lang voorbij. In de gemeente Gennep zijn twee meiden gescout om in aanmerking te komen voor een KNVB-registratie: de 11-jarige Dané Lourensen uit Gennep en de 9-jarige Joëlla Rutten uit Heijen.

 

 

Voetballen is leuk voor iedereen, voetbal is de belangrijkste bijzaak in het leven.

 

 

De registratie kunnen zij aan hun CV toevoegen, ten gunste van bijvoorbeeld een CIOS opleiding. En zij zullen ook gevolgd blijven worden door scouts van de KNVB.

 

 

 

 

Ontwikkeling

 

 

Meisjes in jongensteams ontwikkelen zich sneller en beter dan meisjes in meisjes teams. Dit is gebleken door onderzoek van het KNVB. Dit zet de deuren open voor kleine lokale clubs. Een tendens in amateurclubs is dat meisjes zoveel mogelijk moeten afspelen. Ze krijgen daardoor weinig kans om te pingelen, in tegenstelling tot jongens. Het blijkt, als meisjes samenspelen en ze gaan zoveel mogelijk pingelen, het spel in een keer veel mooier wordt.

 

 

In het programma YES! Ik ben, op NPO2 wordt als voorbeeld aangehaald dat meiden, zoals in gemengd voetbal, door coaches goed aangestuurd moeten worden om te durven falen als je risico’s neemt met de bal. Dus initiatief nemen. De vrouw, het meisje, wordt al sinds de oudheid in een hoek gezet waar zij zich moet voegen naar de man, de jongen.

 

 

Dat moet je doorbreken. De coach moet zich daar bewust van worden.

 

 

De regiomanager van de KNVB geeft tevens aan dat verenigingen hun mailbox goed op orde moeten hebben. Het komt vaak voor dat scouts gebruik maken van de info op de clubsites, maar dat de mails niet, of niet bij de juiste persoon aankomen. De contactpersoon van de club voor de jeugd moet heel duidelijk zijn, evenals zijn of haar e-mailadres. Niet de secretaris, maar voor de jeugd is de jeugdvoorzitter de best aangewezen persoon voor scouting van de jeugd. En de kortste weg.

 

 

Goed hè, die meiden!?

 

 

VIDEO: Dames Vitesse bereiken bekerfinale

 

 

Reacties