Agenda
Volg ons
Shared Space
 

Derde nederlaag op rij voor Achates

De eerste helft kon een mat Achates nog de blanco stand op het scorebord houden. Maar als de gasten uit Zeeland wat koelbloediger waren geweest, hadden ze de wedstrijd al voor de pauze kunnen beslissen.

 

 

Door: Jan Broekman

 

 

Festilent begint veel energieker en krijgt na 2 minuten al via Pepijn Schonenberg de eerste mogelijkheid, maar hij schiet naast. Ook Willem van der Loop is in de 21e minuut niet secuur genoeg bij een afstandschot. Enkele corners voor Festilent leveren niets op. De eerste vlotte aanval van Achates laat 24 minuten op zich wachten en spits Teun Lemmen stuit als laatste schakel op keeper Thieu Dekkers.

 

 

Willem van der Loop en Joeri Cuppen duiken in de 26e en 29e minuut vrij op voor keeper Sjoerd Peeters, maar schieten beiden rakelings naast. Dit herhaalt zich voor de pauze nog drie keer, waarvan aanvoerder Jochem Fleuren als laatste een niet te missen kans om zeep helpt. Illustratief is, dat Achates in de 41e minuut de eerste corner mag nemen. Het enige sprankje hoop waarmee de Roodwitten gaan rusten, is de 0-0 tussenstand.

 

 

Een agressiever Achates team komt uit de kleedkamer, die de tegenstander terugdringt en dat zowaar enkele kansjes oplevert. Maar als in de 53e minuut een Achates aanval wordt afgeslagen en een razendsnelle counter een twee tegen twee situatie door de tegenstander simpel wordt uitgespeeld, is de 0-1 door Joeri Cuppen een mokerslag op de mentale weerbaarheid van het team.

 

 

Als uitblinker Pepijn Schonenberg in de zestien op rechts goed wordt aangespeeld, haalt hij perfect uit en zijn harde schot verdwijnt precies in de rechter bovenhoek (0-2). Onhoudbaar voor de Ottersumse goalie. Het zelfvertrouwen krijgt weer een knak en het wachten is op de volgende treffer. ‘Good old’ Johan Kleynen komt de laatste twintig minuten nog in de spits erbij, maar de strijd was al verloren. In de 79e minuut gaat Guus Vervoort te fors een duel aan en de tegenstander schreeuwt alsof het met hem afgelopen is. De goed leidende scheidsrechter Robert Benders uit Cuijk trekt direct rood.

 

 

Het ‘slachtoffer’ staat op en dartelt als overwinnaar verder over het veld. In de 82e minuut leidt ongelukkig uitverdedigen tot een eigen doelpunt van Kai Bicentini (0-3). Even later kan keeper Peeters een 100% kans nog ongedaan maken. In de 86e en 90e minuut is het wel raak en Thieu Bongers en Pepijn Schonenberg zijn de afmakers. Passend in de malaise is, dat Teun Lemmen in blessuretijd op snelheid zijn bewakers afschudt, maar vervolgens tegen keeper Dekkers aan schiet. Aan trainer Michel van de Venn de moeilijke taak om komende week zijn team mentaal weer ‘wedstrijdfit’ te krijgen. Drie nederlagen op rij gaat in de koppies zitten.

 

 

Zondag de uitwedstrijd tegen laagvlieger Toxandria uit Rijkevoort. Een overwinning kan misschien wonderen doen.

 

 

Karakteristieken

Opstelling Achates: Sjoerd Peeters, Jerral Taihuttu, Jop Loeffen, Bob Bindels, Guus Vervoort, Siem Loeffen, Yanick Cillessen, Taleb Sarkouk(76/Levi Schoeber), Jeroey Lekatompessy(69/ Johan Kleynen), Kai Bicentini en Teun Lemmen.

Scheidsrechter: Robert Benders uit Cuijk
Toeschouwers: 90

Doelpunten:
53/ Joeri Cuppen 0-1
59/Pepijn Schonenberg 0-2
82/Eigen doelpunt 0-3
86/Thieu Bongers 0-4
90/Pepijn Schonenberg 0-5

Gele kaart: Sjoerd van den Heuvel(Festilent)
Rode kaart: Guus Vervoort(V.V. Achates)

 

 

Reacties