Agenda
Volg ons
Shared Space

Deze sporters vielen in de prijzen!

Vrijdagavond werden de sporters van onze gemeente in het zonnetje gezet tijdens het Sportgala Gennep in Zaal Pica Mare. Allemaal winnaars, en een aantal daarvan viel deze avond zelfs weer in de prijzen! Benieuwd wie? Lees dan snel verder…

 

 

 

 

Het Sportgala Gennep is een initiatief van GennepNews, tot stand gekomen in samenwerking met Gemeente Gennep, Gennep Doet Mee en vele vrijwilligers.

 

 

Door: Jos Gröninger

 

 

Junior Individuele sportprestatie:

Ahmed Habbati – Kickboksen

 

 

 

 

De jonge kickbokser van Muay Thai Team Gennep staat te boek als een groot talent. Ahmed veroverde in februari de Europese titel in de klasse -45 kilogram bij WFCA 2019 in het Duitse Mülheim. De kickboxer leeft voor zijn sport. Hij staat vijf tot zes dagen per week in de sportschool om te trainen. De trainingsarbeid is niet voor niets; in zijn eerste jaar wist Ahmed Habbati twaalf van de veertien partijen te winnen. Een partij verloor hij, een eindige onbeslist.

 

 

 

 

Indien Ahmed niet aan zijn eigen vorm werkt, staat hij klaar om clubgenoten te helpen.

 

 

Junior Team sportprestatie:

Flamingo’s Meisjes C

 

 

 

 

De prestaties van Flamingo’s Meisjes C op het Nederlands Open Jeugdkampioenschap (NOJK) en het bereiken van de bekerfinale tonen aan dat het met de toekomst van het volleybal wel goed zit. De C-meiden komen in de competitie uit in de B-klasse maar strijden in nationale bondstoernooien in de eigen leeftijdscategorie. In de competitie werden zij kampioen in de Hoofdklasse. In het bekertoernooi verloren zij de finale van het Nederlands bolwerk Sliedrecht Sport. Op het NOJK eindige het team als vijfde van Nederland.

 

 

Talent:

Teun Lemmen

 

 

 

 

Als doelpunten een visitekaartje voor voetballers zijn, behoeft voor de insiders de persoon Teun Lemmen (19) geen nadere introductie. De Ottersummer scoort aan de lopende band bij vierdeklasser V.V. Achates. Op sportpark De Niersvallei weet hij het doel te vinden, maar ook tijdens uitwedstrijden is hij vaak het goudhaantje. Ook als het even niet lekker loopt bij zijn team weet Teun de ban te breken. Zijn snelheid is een voornaam wapen, maar ook het overzicht worden geroemd.

 

 

Niet zelden weet hij een teamgenoot een doelpunt op het presenteerblaadje te bieden.

 

 

Individuele sportprestatie:

Kim van der Venne

 

 

 

 

Dansen is topsport! Wie daarover twijfelt is na het bekijken van de beelden van showdanser Kim van der Venne beslist overtuigd. De geboren en getogen Gennepse kan een ruime badkamer beleggen met het eremetaal dat zij in haar imposante loopbaan veroverde. Kim was actief voor De Zelfkanthennekes uit Haps, maar beoefende haar topsport ook in het buitenland. In Kelmis werd zij Belgisch kampioene. Begin mei flikte zij een knap kunstje door op het Europees Kampioenschap garde- en showdans in Frankfurt  derde te worden. Haar imposante solodanscarrière besloot de negenvoudig Nederlands kampioene eveneens met een podiumplaats. Verloren voor de danssport is Kim nog niet, al moet je bij de zuiderburen op bezoek om haar bij TSC Dance Feet Kelmis aan het werk te zien.

 

 

 

 

Team sportprestatie:

Vios A1

 

 

 

 

Het korfbal in de gemeente Gennep zit in de lift. Jarenlang had Spes het monopoly op dat gebied, maar tegenwoordig timmert het Ottersumse VIOS aan de weg. Onder leiding van trainer Niels Schallenberg sloeg men aan de Goorseweg enkele jaren geleden een nieuwe weg in. Aanleiding was de groeiende groep speelsters en de toegenomen kwaliteit. Met een talentvolle groep korfbalsters werd VIOS A1 geformeerd.

 

 

 

 

Het team had een missie: het bereiken van de kruisfinales om het Nederlands kampioenschap. Dat doel werd bereikt. Op zaterdag 30 maart streed VIOS A1 in Venray tegen Peelkorf A1. Gesteund door bussenvol supporters beet VIOS prima van zich af maar delfde toch het onderspit. De finale in Eindhoven was nog een stap te ver. De regio is echter gewaarschuwd:

 

 

VIOS A1 is een team om rekening mee te houden!

 

 

Coach:

Anke Kwant

 

 

 

 

Een leven vol volleybal. De in Cuijk geboren Gennepse Anke Kwant is volleybal. Samen met echtgenoot Freek is zij ouder van de volleyballende drieling. Anke heeft echter meer volleybalsters onder haar vleugels. De bijnaam Moeke is geen toevalligheid. Wie Anke Kwant aan het werk ziet in sporthal Pica Mare weet snel waarom. Haar kennis, expertise en passie draagt de Molukse over op de teams die zij traint, maar ook aan de trainers en coaches die zij begeleidt. Anke Kwant is als fysiotherapeut actief bij FAST. Het beter maken van speelsters heeft zij in de vingers.

 

 

 

 

Sportwaarderingsprijs

Bertus van As

 

 

De Sportwaarderingsprijs ging naar Bertus van As, die helaas zelf niet aanwezig kon zijn tijdens de uitreiking.

 

 

Sportgala

 

 

Reacties