Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Vitesse '08 Gennep

Gennep

Dik verdiende overwinning Vitesse

Vitesse boekte tin de uitwedstrijd tegen Nijnsel/TVE Reclame een dik verdiende 0-3 overwinning. De Gennepenaren waren op alle fronten beter dan de tegenstander.

 

 

Door Bertus van As

 

 

Vitesse moest door schorsingen en vakantie nogal wat spelers missen, maar dat was aan het spel niet te zien. Vitesse pakte de gastheren meteen stevig aan en liet dat de hele wedstrijd niet meer los. In de 9e minuut werd een aanval van Vitesse over links knap afgerond door de mee opgekomen Bas Janssen. Nijnsel was in de 37e minuut gevaarlijk, maar doelman Lex Wever van Vitesse kon tot twee keer toe knap redden.

 

 

In de tweede helft ontsnapte Martijn Custers in de 66e minuut aan zijn bewaker en hij sloot zijn solo af met het tweede Gennepse doelpunt. Drie minuten later mocht Vitesse een vrije trap nemen op zo’n 35 meter van het doel van Nijnsel. Ron Janssen schoot op schitterende wijze raak. Tom Verbeek was daarbij voor het doel van Nijnsel een succesvolle bliksemafleider.

 

 

Nijnsel werd nog één keer gevaarlijk. Bij een hoekschop in de 76 e minuut moest doelman Lex Wever opnieuw tot twee keer toe handelend optreden, Het eerste schot bokste hij uit de hoek en de rebound werkte hij met de voet weg.

 

 

Dankzij deze overwinning is Vitesse gestegen naar de tiende plaats en hoeft het niet meer zo naar beneden te kijken. Aanstaande zondag wacht Vitesse de volgende zware opgave als het op bezoek gaat bij Nooit Gedacht in Geffen. Spelend als in de laatste weken liggen er beslist kansen voor de Gennepenaren.

 

 

Verwant

Gennep

De Joodse begraafplaats in Gennep wordt gerestaureerd als onderdeel van het Erfgoed Telt-project, terwijl het een stukje lokale Joodse geschiedenis en cultureel erfgoed behoudt...

Column

Dwarsliggert onthult in zijn nieuwste column op Gennep.News hoe scherpe kritiek een krachtig instrument kan zijn om lezers uit te dagen en een drang...

Gennep

Bij Tourist Info Gennep is de boeiende mini-expositie 'Woodwonder' te bewonderen, waarin Maria Boomgaars uit Ven-Zelderheide haar kunstwerken van boomwortels tentoonstelt.

Heijen

Rijkswaterstaat plant ecologische verbeteringen in de Maasuiterwaard tussen Afferden en Heijen, met projecten als 'Geul Ossenkamp' en 'Monding Heijense Leijgraaf'. Publieke inbreng is welkom...