Agenda
Volg ons
Shared Space
 

Eerste driepunter FAST

Eredivisionist FAST heeft woensdagavond in Gennep de eerste driepunter in de wacht gesleept. De 3-0 overwinning (25-20, 25-22 en 25-18) op Talentteam Papendal Arnhem geeft de ploeg van trainer Harmen Bijsterbosch een flinke boost.

 

 

Door: Jos Gröniger, foto’s: Peter Gommans

 

 

Voor de goed gevulde tribune in sporthal Pica Mare wilde FAST de teleurstelling van de wedstrijd tegen titelverdediger Sliedrecht Sport achter zich laten. De Roze Brigade speelde moedig en nam na een evenwichtige openingsfase het heft in handen. Vlotte aanvallen via de buitenkanten -waar Veerle van den Heuvel en Nynke Rovers de veel punten bij elkaar sloegen- zorgden voor een grote voorsprong en uiteindelijk de 25-20 setwinst.

 

 

 

 

Talentteam Papendal herstelde zich in de tweede set, en zette FAST op een grote achterstand (8-15). Na enkele wissels (o.a. spelverdeelster Bregje van den Heuvel voor Rachel Feron) kreeg de thuisploeg de geest. Via 16-16 en 22-18 werd het 25-22 en kwam FAST op 2-0.

 

 

De jonge bezoeksters hielden in de derde set tot 13-13 stand. In de slotfase van de set strafte FAST de Arnhemse fouten af, en kwamen op 25-18.

 

 

De driepunter werd bejubeld door het thuispubliek. Trainer Harmen Bijsterbosch zag dat zijn team zich hersteld had van de nederlaag in Sliedrecht. Na een wisselvallige start stelde zijn ploeg orde op zaken.

 

 

Het was goed om te zien dat de wissels goed uitpakten. Deze overwinning sterkt ons.

 

 

 

 

Zaterdag speelt FAST de uitwedstrijd tegen Springendal Set Up ’65. De wedstrijd in Ootmarsum begint om 18.00 uur.

 

 

Reacties