Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

VIOSSPES
VIOSSPES

Sport

Eerste veldoverwinning VIOS/SPES

VIOS/SPES zegeviert in eerste veldwedstrijd tegen Oranje-Wit met 10-12, ondanks uitdagende weersomstandigheden. Ook VIOS/SPES 2 boekt succes met overtuigende winst van 8-14 en staat op koers voor promotie naar de reserve topklasse.

De veldcompetitie is weer volop aan de gang en VIOS/SPES, ongeslagen kampioen van de zaalcompetitie, heeft haar eerste veldwedstrijd met succes afgerond.

 

De Ottersum/Milsbeekse combinatie trok naar Leunen om het op te nemen tegen Oranje-Wit, vastbesloten om hun koppositie te handhaven en een stevige stap te zetten richting het NK-veld in juni.

 

De omstandigheden waren niet bepaald ideaal, met een temperatuur van rond de 9 graden en een stevige wind. Maar dat weerhield beide teams er niet van om een fel duel uit te vechten. De eerste helft bleef spannend, met een nek-aan-nekrace die eindigde in een ruststand van 6-7 in het voordeel van VIOS/SPES.

 

Na de rust leek Oranje-Wit even het momentum te pakken te hebben door een kleine achterstand om te buigen naar een 10-8 voorsprong. Maar VIOS/SPES herpakte zich, vocht terug en trok uiteindelijk aan het langste eind met een eindstand van 10-12, mede dankzij twee cruciale goals van Desiree Bergmans-Nagels in de laatste 10 minuten.

 

Coach Niels Schallenberg was tevreden met de overwinning, ondanks de uitdagende omstandigheden:

 

“Het was echt weer even wennen aan het veldkorfbal: koud, winderig, fysiek en langzamer. Maar door deze prima overwinning blijven we ongeslagen koploper en staan we er goed voor.”

 

De volgende uitdaging staat al voor de deur, want op donderdag 25 april ontvangt VIOS/SPES in Milsbeek de Stormvogels in de kwartfinales van de bekercompetitie. En voor de reguliere competitie hervat op zondag 5 mei, wanneer nummer 3 Be Quick op bezoek komt, belooft het nog meer actie en spanning.

 

VIOS/SPES 2 richting Kampioenschap

 

Ook het tweede team van VIOS/SPES zet grote stappen richting succes. Tegen Melderslo 3 lieten de dames zien wie de baas was op het veld, met een overtuigende eindstand van 8-14.

 

Met nog maar drie wedstrijden te gaan en al zes punten los van de nummer 2, lijkt VIOS/SPES 2 op weg naar de reserve topklasse. Een puntje is genoeg om het kampioenschap en de promotie veilig te stellen, en de kans om dit te bereiken komt op 12 mei wanneer ze om 12:10 uur thuis spelen tegen de nummer 2 ODIO. De spanning stijgt, maar het vertrouwen is groot binnen het team.

 

Verwant

Sport

VIOS/SPES heerst over ODC met een overtuigende 11-2 overwinning in de Topklasse A. Ondanks blessures van Moon Arts en Desiree Bergmans, schitterde Elle Bindels...

Sport

VIOS/SPES behoudt leiding in veldcompetitie met overwinning op Be Quick. Tactische aanpassingen en doelgerichte aanvallen leiden tot 13-12 triomf. Coach Schallenberg tevreden met professionele...

Sport

VIOS/SPES 1 leed een teleurstellend nipt verlies in de eerste play-off tegen Be Quick 1 uit Nuland. Ondanks pogingen van spelers als Elle Bindels...

Sport

VIOS/SPES verslaat Melderslo (12-14) en neemt het op tegen Be Quick in de play-offs voor de NK-finale. Coach Niels Schallenberg benadrukt het belang van...