Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Eindelijk weer driepunter voor FAST

Gennep

Eindelijk weer driepunter voor FAST

Eredivisionist FAST heeft zichzelf beloond met een klinkende 3-0 overwinning op Lammerink Installatiegroep Set Up’65. In de Activiahal was de sterk serverende thuisploeg de gasten uit Ootmarsum gedurende drie sets de baas. Met de gave driepunter maakte de ploeg van trainer Ivo Martinovic een mooie start in de degradatiepoule.

Eredivisionist FAST heeft zichzelf beloond met een klinkende 3-0 overwinning op Lammerink Installatiegroep Set Up’65. In de Activiahal was de sterk serverende thuisploeg de gasten uit Ootmarsum gedurende drie sets de baas. Met de gave driepunter maakte de ploeg van trainer Ivo Martinovic een mooie start in de degradatiepoule.

 

 

Door: Jos Gröniger, foto’s: Peter Gommans

 

 

Door het feit dat de competitie voor de nummers vijf tot en met tien uit de reguliere competitie geen degradant kent en omdat er normalerwijze slechts één ploeg gedoemd is een stap terug te zetten is de naam degradatiepoule een miskenning. Dat vindt FAST’s trainer Ivo Martinovic die graag een andere naam zou zien.

 

 

Foto's: Peter Gommans

Geplaatst door Gennep News op Zondag 7 maart 2021

 

 

Het feit dat de voorjaarscompetitie geen degradatieregeling kent, maakt de reeks van acht wedstrijden niet onaantrekkelijker. Het samenwerkingsteam uit Gennep en Sint Anthonis wekte in het openingsduel geenszins de indruk een oefenwedstrijdje te spelen. Na een aantal wedstrijden waar FAST een fractie tekortkwam om de winst te boeken, Brabants-Limburgse combinatie een wedstrijd lang de bovenliggende partij.

 

 

Lammerink Installatiegroep Set Up’65 (op 16 januari nog met 1-3 verslagen) was zelden gelijkwaardig aan FAST, dat ditmaal drie sets lang met servicedruk speelde. Omdat de bezoekers juist serverend geen potten braken kon de thuisploeg doorlopend aanvallen opbouwen en uitspelen.

 

 

Tegen het einde van de eerste set gunde FAST de Twentse dames enkele punten, maar nam met 25-18 de leiding. Set Up’65 beet in de tweede set meer van zich af maar hield slechts tot 11-11 gelijke tred. Een sterke eindspurt en een ace van de voor de teruggekeerde Rachel Feron ingevallen spelverdeelster Isis Neeskens kopieerden de setstand: 25-18.

 

 

In de derde set liep FAST rap uit naar 7-1 en stevende op het grootste verschil in de drie sets af. De tweede time out van Set Up-coach Brahim Abchir bracht een kentering. Plots liet FAST steekjes vallen en konden de bezoekers dichterbij komen. De sterk spelende Noa Klerckx bracht de service terug. Met een haar typerende doortikbal verzilverde Rachel Feron het matchpoint: 25-21. Trainer Ivo Martinovic glunderde na de tweede seizoenoverwinning:

 

 

Dit hebben we verdiend. Door al het harde werken maar ook door de inzet van alle speelsters vandaag. Iedereen heeft gespeeld, en dat is geweldig. We speelden met hoge servicedruk en dat was ook wat ik wilde zien.

 

 

Zondag speelt FAST opnieuw thuis. Tegenstander is dan Eurosped uit Vroomshoop. Enkele weken geleden troffen beide ploegen elkaar in de reguliere competitie. In Vroomshoop liet FAST de kans op een vijfde set schieten. Het verloor met 3-1. Zondag in Gennep is de ploeg van trainer Martinovic zeker niet kansloos. Met dezelfde concentratie, overtuiging en servicedruk als tegen Lammerink Installatiegroep Set Up’65 kan FAST het de Twentse ploeg meer dan lastig maken.

 

 

FAST – Eurosped, wordt achter gesloten deuren gespeeld in sporthal Pica Mare in Gennep. De aanvang is 15.30 uur. De wedstrijd wordt via livestream van volleybal.nl uitgezonden.

 

 

Verwant

Gemeente Gennep

Gennep scoort lager dan het nationale rookgemiddelde, maar ziet een opkomst in tienerrokers en e-sigaretten. Lokale inspanningen en leiders zoals Wethouder Frank Pubben streven...

Milsbeek

Er is een groot bouwproject gepland tussen Heiveld en Langstraat in Milsbeek, met 77 nieuwe woningen. Politieke steun is overwegend positief, maar de SP...

Sport

VIOS/SPES behaalde een 14-11 overwinning op Oranje Wit na een vlotte start met een 4-0 voorsprong, gevolgd door een periode van gelijkspel. Coach Niels...

Gennep

De Joodse begraafplaats in Gennep wordt gerestaureerd als onderdeel van het Erfgoed Telt-project, terwijl het een stukje lokale Joodse geschiedenis en cultureel erfgoed behoudt...