Agenda
Volg ons
Shared Space
 

Eric Thijssen vrijwilliger van het jaar bij Achates

Op de drukbezochte nieuwjaarsreceptie van Achates is de vrijwilliger van het jaar gekozen. En voor het jaar 2017 is dat Eric Thijssen. Hij stopt als voorzitter van de club maar zal zijn gezicht nog vaak laten zien op De Niersvallei.

 

 

Vijftien jaar geleden is Eric gestart als jeugdvoorzitter, waarin hij voortvarend van start ging om alle zaken voor de jeugd goed aan te sturen. Op deze manier kon hij ook het nodige doen voor zijn zonen Daan en Gijs.

 

 

Zeker niet op de groene mat, want over de voetbalkwaliteiten van Eric valt genoeg over te zeggen, maar kunnen we ook heel kort zijn.

 

 

Vijftien jaar geleden gestart, waarbij Eric acht jaar geleden het gat is gaan opvullen wat openstond, de voorzitter van het hoofdbestuur.

 

 

Eerst tijdelijk, maar ja, je weet hoe dat gaat, je zit er dan toch. En toeval of niet, er kwam een soort van naamgenoot op het toneel, waardoor Eric ook weer een stukje kon loslaten.

 

 

Binnen deze functie zette Eric zich voor 100% in en kwamen er steeds meer zaken bij. Zeker de laatste 2 jaren toen de helft van de bestuursfuncties niet ingevuld waren, en er ondanks vele gesprekken geen kandidaten werden gevonden voor de diverse vacatures.

 

 

Hij was niet te beroerd om regelmatig bij te springen achter de bar, te fungeren als stadionspeaker, geluidstechnicus; zelfs voor het helpen met lijnen trekken draaide hij zijn handen niet om. Hier zijn de mensen van de club hem zeer dankbaar voor, hoewel een voorzitter toch in een wat andere modus zou moeten zitten.

 

 

Toen de noodkreet om nieuwe bestuursleden gehoord was en hij al spoedig zag dat het allemaal weer beter ging draaien, gaf Eric toch aan te willen stoppen.

 

 

De afgelopen 15 jaar heeft hij waarschijnlijk wel het dubbele aantal uren gedraaid, dat normaal voor zo’n functie staat. Gelukkig heeft Eric aangegeven nog wel allerlei hand- en spandiensten te willen blijven verrichten voor ons mooie cluppie!

 

 

(Bron en foto: Facebook V.V. Achates)

 

 

 

 

Reacties