Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Ziemba

Gennep

FAST Academy brengt volleybaltop dichterbij

De Eredivisie volleybalorganisatie FAST uit Gennep en Sint Anthonis biedt jongens en meisjes uit de regio de kans hun talenten op niveau tot ontplooiing te brengen. De in 2016 opgezette FAST Academy wordt in het nieuwe seizoen verder uitgebouwd. FAST springt daarmee in het hiaat dat ontstaat nu het Regionaal Trainingscentrum (RTC) in Nijmegen enkele leeftijdscategorieën terugtrekt. Bovendien weet FAST Academy zich verzekerd van de expertise van toptrainers waarvan één met Eredivisie-ervaring.

 

 

Door Jos Gröniger

 

 

Doelstelling is het om het volleybal in de regio te ondersteunen en, een platform te bieden voor de regionale talenten. Zij kunnen, onafhankelijk van het spelniveau, zolang mogelijk in de eigen regio blijven spelen.

 

 

Tot voor kort waren volleybaltalenten uit de Kop van Limburg en het oostelijk deel van Noord-Brabant aangewezen op de RTC’s in Nijmegen en Weert.

 

 

Omdat Nijmegen het aanbod terugschroeft kunnen regionale talenten dichtbij bij de FAST Academy aansluiten.

 

 

Zegt FAST-secretaris Bé van der Woude. De volleybalschool van de Brabantse en Limburgse Eredivisionist richt zich in het nieuwe seizoen op de A-, B- en C-jeugd, die gedurende 25 (inclusief de selectietrainingen) weken naar keuze één of twee trainingen (woensdagmiddag 16.00-18.00 en zondagmorgen van 9.00-13.00 uur) van toptrainers kunnen volgen. Voor de trainingslocatie denkt de Academy aan een centraal gelegen sporthal in Boxmeer of omgeving.

 

 

We weten ons verzekerd van de diensten van Kirsten Kooman, Bie van der Woude-Yamaphewan en last but not least Jacek Ziemba.

 

 

Zegt de secretaris.

 

 

Jacek Ziemba

 

 

Het FAST-bestuur is verheugd dat Jacek Ziemba (archieffoto door Peter Gommans) voor de organisatie behouden blijft.

 

 

De kwaliteiten van de Poolse VT5-trainer met ruime ervaring op nationaal en internationaal niveau, zijn onmiskenbaar. Het FAST-bestuur wil zijn kennis, ambitie en visie inzetten om het niveau van de regionale volleybaljeugd naar een hoger plan te tillen.

 

 

Zie ook:
– Flynth FAST gaat op zoek naar nieuwe trainer
– Harmen Bijsterbosch nieuwe trainer Flynth FAST

 

 

De FAST Academy wil jeugdige volleyballers en volleybalsters in de leeftijdscategorieën A tot en met C opleiden tot minimaal divisieniveau. Voor de toptalenten (meisjes) is er de kans om door te stromen naar het eigen eredivisieteam.

 

 

We hanteren geen minimum of maximum aantal deelnemers, belangrijk is dat de talenten aan een door onze trainers gestelde maatstaf voldoen. We houden op zaterdag 16 en 23 juni selectietrainingen waar de kandidaten hun niveau kunnen tonen. De trainers beoordelen of zij toegelaten kunnen worden.

 

 

Aldus Van der Woude. Het is de bedoeling dat gekozen gaat worden voor een wat centralere trainingslocatie die goed bereikbaar is en dat zal naar alle waarschijnlijkheid Boxmeer (‘t Hoogkoor) worden.

 

 

Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden door een e-mail te sturen naar fastacademy@xs4all.nl.

 

 

Verwant

Sport

FAST, samenwerkingsverband tussen de volleybalclubs Flamingo's uit Gennep en Activia uit Sint Anthonis, krijgt nog één kans om te schitteren! Voormalig volleybalbondscoach Avital Selinger...

Sport

In hun laatste wedstrijd heeft eredivisionist ARBO Rotterdam/FAST een 3-1 nederlaag geleden tegen Peelpush in de Limburgse derby. Opmerkelijk was de afwezigheid van het...

Gennep

Ivo Martinovic, de hoofdtrainer van eredivisionist ARBO Rotterdam/FAST, heeft besloten per direct te stoppen als trainer en coach van ‘zijn’ damesteam. Het besluit nam...

Gennep

ARBO Rotterdam/FAST heeft VC Sneek geen gemakkelijke zondagmiddag gegund. De volleybal eredivisionisten uit Gennep en Sint Anthonis verkochten hun huid duur maar slaagden er...