Agenda
Volg ons
Couldn't connect with Twitter
Shared Space
 

Als leeuwinnen vechten tegen de Cheetahs

FAST heeft zichzelf zaterdagavond een prima dienst bewezen. De volleybalsters uit Sint Anthonis en Gennep zetten door de 1-3 overwinning op Regio Zwolle Volleybal een belangrijke stap naar plaatsing voor de Kampioenspoule.

 

 

Door: Jos Gröniger, foto: Jurgen Peters

 

 

Na een valse start (25-16) knokte FAST zich terug, en stelde met 20-25, 23-25 en 23-25 de driepunter veilig. In de voorgaande ontmoetingen was FAST Regio Zwolle Volleybal vaak de baas geweest. Dat resul-taten uit het verleden geen garanties geven voor de toekomst, realiseerde de in roze gestoken samenwerkingsploeg zich maar al te goed.

 

 

Om de Cheetahs te kunnen kloppen, moet je vechten als leeuwen!

 

 

Grapte trainer Harmen Bijsterbosch in zijn voorbespreking. Het treffen tussen de nummers vijf en zeven uit de Eredivisie was een gevecht waarin het recht van de sterkste gold. Waar het Landstede Sportcentrum doorgaans het theater van de Sport ge-noemd wordt, kon de sfeervolle arena met veel FAST-aanhangers op de tribunes de vergelijking met jungle best weerstaan.

 

 

 

 

FAST schoot alles behalve uit de startblokken. Na een rommelig begin met veel fouten over en weer kon Regio Zwolle Volleybal ver uitlopen. Bij een 21-12 achterstand richtte het aangeslagen FAST zich nog even op. Verder dan 23-16 kwam de ploeg van trainer Bijsterbosch niet. Met 25-1\76 was de eerste set een gemakkelijke prooi voor de Cheetahs.

 

 

Waar FAST deze competitie regelmatig een 2-0 achterstand nodig had om zich weer op te richten, stelde het direct orde op zaken. Met een grote dosis lef bestreed het de thuisploeg. Met 20-25 was de stand weer in balans. In de aanvankelijk gelijk opgaande derde en vierde set wist FAST het ver-schil in strijdlust en lef in cijfers uit te drukken. Op de belangrijke momenten werd een gat geslagen, en die marge bleek groot genoeg om de sets te winnen. Winnend coach Harmen Bijsterbosch:

 

 

We verdienen deze winst omdat we het hardste werkten. De eerste set was niet best maar we herstelden ons knap.

 

 

Woensdag wacht FAST de uitwedstrijd tegen Talentteam Papendal. De hekkensluiter in de Eredivi-sie is geen gemakkelijke tegenstander voor FAST.

 

 

Het is een op zich staande wedstrijd. Als we weer met dezelfde instelling als vandaag binnen de lijnen staan, verwacht ik geen grote problemen.

 

 

Bij winst (3-0 of 3-1) zet FAST opnieuw een stap richting top zes.

 

 

Het setgemiddelde is echter zo dat de beslissing toch pas valt in de wedstrijd tegen Springendal Set Up’65.

 

 

FAST speelt woensdagavond eerst in Ede tegen Talentteam (20.00 uur). Zondagmiddag (15.30 uur) werkt het in sporthal Pica Mare in Gennep de laatste wedstrijd in de reguliere competitie tegen Springendal Set Up’65 af.

 

 

Reacties