Agenda
Volg ons
Couldn't connect with Twitter
Shared Space
 

FAST doet zich zelf te kort

FAST heeft de klinkende 3-0 overwinningen van de laatste weken geen vervolg kunnen geven. In een matige wedstrijd ging de ploeg van trainer Harmen Bijsterbosch met 3-2 onderuit bij nummer drie Apollo 8 uit Borne.

 

 

Door: Jos Gröniger, archieffoto: Peter Gommans

 

 

In sporthal De Veste haalde FAST niet het niveau van de laatste wedstrijden waarin twee keer met 3-0 gewonnen werd. Weliswaar is Apollo 8 van een ander kaliber als Peelpush en Dros-Alterno, maar de Twentse dames waren zondag evenmin in goeden doen. Daardoor zag het publiek een spannende maar niet hoogstaande wedstrijd. FAST kwam moeilijk in het ritme. De servicepass was ondermaats en mede daardoor dreigde de eerste set verloren te gaan. Een dubbelfout bij 19-16 hield de ploeg overeind. FAST herrees en nam met 23-25 een 0-1 voorsprong. De revival werd in de tweede set niet doorgezet.

 

 

Trainer Bijsterbosch greep in, maar ook de wissels sorteerden niet het gewenste effect. Bij 13-13 werd de Bornese servicedruk te machtig. Met 25-17 kwam Apollo 8 op 1-1. FAST leek met 10-14 en 13-16 in de derde set goed op weg. Toch verloor de in het roze gestoken ploeg snel terrein. Met 25-19 keek FAST tegen een 2-1 achterstand op.

 

 

Het pleit voor het samenwerkingsteam uit Gennep en Sint Anthonis dat er in de vierde set geknokt werd voor de punten. Tot 18-18 ging het gelijk op. Apollo 8 rook de set- en matchwinst en nam bij 24-20 een voorschot op de driepunter. Daar dacht FAST anders over. Vier matchpoints werden weggepoetst om met kunst en vliegwerk de vierde set op te eisen (25-27). De krachtinspanning eiste de tol in de beslissende vijfde set. Daarin deelde Apollo 8 de lakens uit. Met 15-10 trok de thuisclub de winst naar zich toe.

 

 

Aan FAST-zijde realiseerde zich iedereen dat het team zichzelf tekort gedaan had. “We misten scherpte. Teveel mensen waren niet goed. We speelden niet goed en hebben toch het gevoel dat er meer in gezeten had vandaag”, aldus verliezend coach Harmen Bijsterbosch.

 

 

FAST is na de wedstrijd in Borne zesde in de Eredivisie, met elf punten uit acht wedstrijden. De voorsprong op de zevende plaats bedraagt twee punten. Zondag treft de ploeg in Gennep nummer vijf Regio Zwolle volleybal dat twaalf punten heeft.

 

 

Reacties