Agenda
Volg ons
Couldn't connect with Twitter
Shared Space

FAST gunt Dros-Alterno geen set

Eredivisionist FAST heeft de eerste driepunter van deze competitie binnengehaald. Tegen hekkensluiter Dros-Alterno werd met 3-0 gewonnen. In sporthal Pica Mare was het alleen in de derde set spannend.

 

 

Door: Jos Gröniger, video en foto’s: Peter Gommans

 

 

De ploeg uit Apeldoorn, waar een dag eerder Sinterklaas onthaald werd, had zondag weinig surprises in het spel. FAST raasde af op een ruime winst in de eerste set, maar zag door persoonlijke fouten de voorsprong slinken, zonder dat de voorsprong in gevaar kwam. Met 25-21 nam de thuisploeg de leiding.

 

 

De voorsprong gaf FAST vleugels. Het wankele Dros-Alterno werd een voorsprong gegund naar de thuisploeg nam het heft snel in handen. Sterke servicereeksen van Lisa Kersten en Joska Fransen en krachtige aanvalslagen van onder andere Lara Hendricks zorgden voor een onoverbrugbare voorsprong. Met 25-16 werd de stand op 2-0 gebracht.

 

 

Driepunter

 

 

De gasten vochten voor de laatste kans en zetten FAST in de derde set snel op achterstand. Via 0-3 en 1-4 werd het 2-6. FAST herstelde de kloof probleemloos. De nieuwe voorsprong (8-10) was een voorlopig laatste Apeldoornse stuiptrekking. Bij 16-12 en 20-16 lonkte de derde set, maar de spartelende gasten brachten de spanning terug. Bij 23-23, en een Apeldoornse servicebeurt loerde de vierde set, maar (niet de eerste) foutopslag bracht FAST op matchpoint. Met een lastige service van Joska Fransen werd dat verzilverd.

 

 

De eerste driepunter werd luid bejubeld. Ook trainer Harmen Bijsterbosch was content met het resultaat en het vertoonde spel, maar beaamde dat Dros-Alterno niet de beste tegenstander was.

 

 

Dit is een goede overwinning. Op de momenten dat het even niet liep heeft de ploeg zichzelf prima hersteld.

 

 

Voor FAST (en de overige deelnemers in het toernooi) staat komend weekend bekervolleybal op het programma. De ploeg uit Gennep en Sint Anthonis treft in de achtste finales streekgenoot Peelpush uit Meijel. Op de tweede competitiedag stonden beide Limburgse teams ook al tegenover elkaar. FAST, dat zich ondermeer ten doel stelde een rol van betekenis in het toernooi te spelen, wist in oktober met 3-2 te winnen.

 

 

Het bekerduel FAST – Peelpush begint zondagmiddag om 15.30 uur, in de Activiahal in Sint Anthonis.

 

 

Reacties