Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

ARBO Rotterdam FAST - Laudame Financials VCN

Gennep

FAST heeft weer de langste adem

Heeft ARBO Rotterdam/FAST een abonnement op vijfsetters? Een blik op de uitslagenlijst rechtvaardigt de vraag alleszins. In vijf van de negen gespeelde competitiewedstrijden was de beslissende vijfde set noodzakelijk. Zondagmiddag schreef de ploeg uit Brabant en Limburg voor de vierde keer deze competitie op die wijze twee punten aan het totaal bij. Nummer zes Laudame Financials VCN werd met 3-2 verslagen.

Heeft ARBO Rotterdam/FAST een abonnement op vijfsetters? Een blik op de uitslagenlijst rechtvaardigt de vraag alleszins. In vijf van de negen gespeelde competitiewedstrijden was de beslissende vijfde set noodzakelijk. Zondagmiddag schreef de ploeg uit Brabant en Limburg voor de vierde keer deze competitie op die wijze twee punten aan het totaal bij. Nummer zes Laudame Financials VCN werd met 3-2 verslagen. De setstanden waren 24-26, 27-25, 19-25, 25-20 en 15-8.

 

 

Door: Jos Gröniger, foto’s: Peter Gommans

 

 

Brabantse nachten zijn lang. Duels uit de Eredivisie volleybal in Sint Anthonis echter ook. Een rekensommetje leert dat de nummer negen en de nummer zes uit de ranglijst elkaar in vijf sets maar zes punten ontliepen, en het geeft aan dat ARBO Rotterdam/FAST en Laudame Financials VCN elkaar amper een duimbreed toegaven.

 

 

 

 

In de lege Activiahal opende ARBO Rotterdam/FAST in de eerste set wat aarzelend, maar nadat het de schroom van zich afgeworpen had, werd duidelijk dat het deze middag gelijkwaardig kon zijn aan de nummer zes VCN. Bovendien leefde bij het gros van de speelsters van trainer Ivo Martinovic het gevoel dat tegen de ploeg uit Capelle aan den IJssel nog iets rechtgezet moest worden. VCN stootte FAST immers afgelopen seizoen uit de halve finale van het bekertoernooi, en wist vijf van de zes onderlinge ontmoetingen te winnen.

 

 

De bezoeksters bereikten als eerste de big points, maar de thuisclub boog de achterstand om in een 23-22 voorsprong. Toch ging VCN met de eerste set lopen: 24-26. Het verlies deerde ARBO Rotterdam/FAST niets. De ploeg rechtte de rug en trok met 27-25 de stand gelijk. Opvallend was het dat de speelsters uit het samenwerkingsteam uit Gennep en Sint Anthonis steeds vaker de Achilleshiel van de gasten wist te vinden.

 

 

Desondanks verloor ARBO Rotterdam/FAST de derde set met een duidelijke 19-25. Een inzinking halverwege de set kwam het pas in de vierde set te boven. De thuisclub schoot uit de startblokken en gaf de voorsprong niet meer prijs. Met 25-20 werd het 2-2. Die flow hield de thuisploeg in de beslissende vijfde set vast. Weliswaar kwam VCN na een 5-0 achterstand terug tot 7-6 maar de volgende acceleratie werd de bezoekers te machtig. Met 15-8 schreef ARBO Rotterdam/FAST voor de vierde keer deze competitie een vijfsetter op zijn naam.

 

 

Trainer Ivo Martinovic sprak na afloop van de beste wedstrijd van het seizoen.

 

 

Jammer dat we de eerste set niet wonnen, maar we herstelden ons goed. Eigenlijk is VCN de betere ploeg, maar als je een tegenstander steeds op de zwakke plaatsen weet te raken, win je. Dat hebben onze meiden vanmiddag heel goed gedaan.

 

 

ARBO Rotterdam/FAST bezet na de overwinning de negende plaats met negen punten uit negen wedstrijden. Zaterdag wacht voor het team de uitwedstrijd tegen Apollo 8 uit Borne. De bekerwinnaar van afgelopen seizoen wil recordkampioen Sliedrecht Sport naar de kroon steken, maar moet in de -door het verschillend aantal gespeelde wedstrijden- onoverzichtelijk geworden tussenstand drie ploegen voor zich dulden.
 

 

Dat de ambitieuze Twentse dames niet onschendbaar zijn, is gebleken, en dat opent wellicht perspectieven. Indien het huiswerk opnieuw goed gedaan wordt liggen er kansjes.

 

 

Apollo 8 – ARBO Rotterdam/FAST begint zaterdag om 20.00 uur. Het duel is via livestream van Volleybal.nl te volgen.

 

 

Verwant

Gemeente Gennep

Stichting INTOS en gemeente Gennep kampen met €350.000 financiële tegenvaller door gestegen loonkosten en incidentele uitgaven. Spoedvergadering ingelast om oplossingen te bespreken, toekomstige begrotingen...

Gennep

Op 18 februari 2024 herdacht Gennep de bevrijding van 79 jaar geleden. Het komende jaar staat in het teken van diverse herdenkingsactiviteiten, verdeeld over...

Gennep

Op Paaszaterdag 30 maart vindt in Gennep de jaarlijkse Norbertus Wandeltocht plaats, georganiseerd door Stichting Vrienden van Norbertus. Het evenement heeft tot doel fondsen...

Gennep

Op zaterdag 16 maart 2024 organiseert Vocalgroup Goldies uit Gennep samen met Gospelchor Voices uit Uedem, Duitsland, haar eerste grote concert. Dit jubileumconcert, enkele...